Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü, yönetim kurulu tarafından test edildi

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü geçtiğimiz hafta şirketin yönetim kurulu üyelerinin beğenisine sunuldu.
Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü, yönetim kurulu tarafından test edildi

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü ile ilgili ortaya çıkan tüm detayları geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Hatırlatmak gerekirse gücünü realityOS'ten alması beklenen karma gerçeklik gözlüğü için Nisan ayında iki yeni patent de alınmıştı.

Bugün Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü geçtiğimiz hafta şirketin yönetim kurulu üyelerinin beğenisine sunuldu. Bloomberg'ün paylaştığı bilgilere göre Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü üzerinde çalışan mühendislik ekibi, özellikle gözlüğün işletim sistemi olan realityOS'i geliştirebilmek için sıkı bir şekilde çalışıyor.

Daha önce ortaya çıkan bilgiler, Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün 2023 yılında veya 2022 yılının son çeyreğinde tanıtılabileceği yönündeydi. Karma gerçeklik gözlüğünün yönetim kurulu tarafından test edilmiş olması gözlüğün tahmin edilenden daha erken tanıtılabileceğine de bir işaret olabilir.

Apple WWDC 2022'nin 6 - 10 Haziran tarihleri arasında online olarak gerçekleşeceğini geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. 6 Haziran karma gerçeklik gözlüğünün tanıtılması için erken bir tarih gibi görünse de Apple bir sürpriz yaparak herkesi şaşırtabilir. 

Apple 2011 yılında Siri için de benzer bir yol izlemişti. 2011 yılında yönetim kurulu tarafından test edilen Siri, gerçekleşen testin ardından kısa bir süre sonra ise tanıtılmıştı. Karma gerçeklik gözlüğünün tanıtımı için de aynı yol izlenebilir. 

Apple'ın iki farklı proje üzerinde çalıştığını da hatırlatalım. Bu projelerden ilk bu yıl tanıtılması beklenen karma gerçeklik gözlüğü. İkinci proje ise önümüzdeki yıllarda tanıtılması beklenen ve odağına artırılmış gerçeklik teknolojisini alan başka bir gözlük. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.