Apple'ın geliştirici konferansı WWDC 2022, bugün saat 20:00'de başlıyor!

Konferans tarihi açıklandıktan bu yana WWDC 2022 özelinde yaptığımız haberlerin üzerinden birer kez daha geçerek akşamki konferansa hazırlıklı giriyoruz.
Apple'ın geliştirici konferansı WWDC 2022, bugün saat 20:00'de başlıyor!

Apple'ın her yıl düzenlediği geliştirici konferansı WWDC, bu yıl 6 - 10 Haziran tarihleri arasında gerçekleşiyor. Konferans bugün Türkiye saati ile 20.00'de Apple Keynote ile başlayacak ve biz de tüm gelişmeleri, Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla anbean sizlere aktaracağız. 

Şirketin, son güncellemelere dair birçok içeriği ve yeniliği paylaştığı konferansta bilhassa işletim sistemleri iOS, macOS, iPadOS, watchOS ve tvOS'in yeni versiyonlarının tanıtılması bekleniyor. Bu sene tanıtılması beklenen bir başka işletim sistemi ise Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün işletim sistemi olması beklenen RealityOS. 

Aslında WWDC 2022'de karşımıza çıkması beklenen birçok yeniliği daha önce sizlere detaylı bir biçimde aktardık. Ancak konferans tarihi açıklandıktan bu yana WWDC 2022 özelinde yaptığımız haberlerin üzerinden birer kez daha geçerek akşamki konferansa hazırlıklı girelim istedik.

WWDC 2022'de tanıtılacak olan iOS 16 ve watchOS 9, önemli yenilikler sunabilir

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman, WWDC 2022'de tanıtılacak olan iOS 16, watchOS 9 ve iPadOS 16 ile ilgili yeni bilgiler paylaştı. Gurman'a göre iOS ve watchOS yeni versiyonları ile önemli değişiklikler sunacak. Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre iOS 16 işletim sistemi, özellikle sağlık takibi ve bildirimler konusunda yeni özelliklere sahip olacak. iOS işletim sisteminin genel tasarımının iOS 7'den beri büyük bir değişiklik yaşamadığını hatırlatalım. Gurman'a göre işletim sisteminin arayüz tasarımı iOS 16 ile birlikte de uzun zamandır beklenen büyük değişimi yaşamayacak.

Swift Student Challenge'ı kazanarak WWDC 2022'de ülkemizi temsil edecek 8 genç yetenek

WWDC ile birlikte özellikle genç geliştiricilere de ulaşmak isteyen şirket, Swift Student Challenge ile birlikte hem ülkemizden hem de tüm dünyadan genç geliştiricilere ulaşmaya devam ediyor. Önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan WWDC 2022'nin yaklaşması ile birlikte Swift Student Challenge’ın kazananları da açıklandı. Kazananlar Yasemin Ateş, Mehmet Bertan Tarakçıoğlu, Nizamet Özkan, Mustafa Mir Ömer Kalkan, Bedir Ekim, Furkan Hancı, Emrah Yıldırım ve Ataberk Turan oldu. Kazananlarla ilgili tüm detaylar ise haberimizde yer alıyor.

WWDC 2022'de tanıtılması beklenen yenilikler

WWDC 2022'de Apple'ın işletim sistemleri olan iOS, macOS, iPadOS, watchOS ve tvOS'in yeni versiyonlarının tanıtılmaları bekleniyor. Ayrıca yeni bir MacBook Air'in de tanıtılacağı tahmin ediliyor. Tanıtılması beklenen MacBook Air 2022 modelinin gücünü Apple tarafından üretilecek olan yeni nesil M2 işlemcisinden alması da bekleniyor. Tanıtılacak bir diğer yenilik ise yukarıda da bahsettiğimiz gibi Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün işletim sistemi olması beklenen RealityOS. 

Apple, WWDC 2022 için artırılmış gerçeklik odaklı ipucunu yayınladı

Apple'ın WWDC 2022 için paylaştığı artırılmış gerçeklik odaklı ipucu üzerinde "Code one, code all." yazan büyük bir sanal kart paketi yer alıyor. Pakete tıkladığınızda ise karşınıza farklı renklerde 3 farklı kart seçeneği çıkıyor. Her kart içinde ise genç yazılımcıların farklı Memojileri yer alıyor.

Bu akşam, saat 20:00'de görüşmek üzere!

İşCep’ten İş Bankası müşterisi olun
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.