Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü tek başına kullanılabilecek

Ortaya çıkan yeni bilgilere göre Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü, herhangi bir bilgisayar veya istasyona bağlı olmadan tek başına çalışabilecek şekilde kullanıcılara sunulacak.
Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü tek başına kullanılabilecek

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün şirketin yönetim kurulu tarafından test edildiğini geçtiğimiz hafta sizlerle paylaşmıştık. Her geçen gün yeni bir sızıntı ile birlikte karşımıza çıkan karma gerçeklik gözlüğü ile ilgili yeni bilgiler paylaşıldı.

The Information tarafından paylaşılan yeni bilgilere göre Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü, herhangi bir bilgisayar veya istasyona bağlı olmadan tek başına çalışabilecek şekilde kullanıcılara sunulacak. Ortaya çıkan bilgilere göre Apple’ın AR / VR direktörü olan Mike Rockwell karma gerçeklik gözlüğünün bir istasyona bağlanarak kullanılmasını istedi fakat Apple yönetimi cihazın tek başına kullanılmasına karar verdi.

Karma gerçeklik gözlüğünün detaylarına geçmeden önce gözlüğün tek başına çalışması tam olarak ne anlama geliyor onu konuşalım.

Sanal ve artırılmış gerçeklik gözlüklerinin temelde iki farklı çalışma şekli bulunuyor. Bu çalışma şekillerinden ilki gözlüğün tamamen kendi başına çalışması. Bu yöntem özellikle taşınabilirlik ve kullanım rahatlığı anlamında oldukça avantajlı olsa da işlem gücü için konusunda diğer yöntemin gerisinde kalıyor.

İkinci yöntem ise gözlüğün bir istasyona veya bilgisayara bağlanarak kullanılması. Bu yöntemde kablo bağlantısı gerektiği için taşınabilirlik ve kullanım daha zor bir hale gelse de bağlanan cihazın işlem gücü ile birlikte daha iyi bir deneyim sunuluyor. 

Tabii ki her iki yöntemi kullanan cihazlar olduğunu da hatırlatalım. Pazarın en popüler alternatifleri arasında bulunan Oculus Quest 2, tek başına çalışabilen bir cihaz olsa da işlem gücüne ihtiyaç duyan bir oyun için bilgisayara bağlı bir şekilde de kullanılabiliyor.

Kısacası Apple tek başına kullanılabilen bir yapı tercih ederek taşınabilirlik ve kullanım rahatlığını bir adım öne koyuyor gibi görünüyor. Apple tarafından üretilecek olan karma gerçeklik gözlüğünün yıllardır geliştirilen iki işlemciye sahip olması da bekleniyor. Gözlüğün nasıl bir performansa sahip olacağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.