Google, Meet ve Duo ürünlerini birleştiriyor

Sadece Google Meet ürünü ile yola devam etmeyi planlayan şirket, Duo'nun sağladığı özellikleri Meet ürününde kullanıcılarına sunacak. Google Duo mobil uygulaması, kademeli olarak Google Meet uygulamasına dönüşecek.
Google, Meet ve Duo ürünlerini birleştiriyor

Google dün paylaştığı duyuruda Duo ve Meet ürünlerini tek bir platformda toplayacağını açıkladı. Sadece Google Meet ürünü ile yola devam etmeyi planlayan şirket, Duo'nun sağladığı özellikleri Meet ürününde kullanıcılarına sunacak. 

Google Workspace Direktörü Javier Soltero'nun paylaştığı blog yazısına göre ekip, kullanıcıların hangi ürünü ne amaçla kullandığını anlamayı önemsiyor. Gmail adresleri ve telefon numaralarını bir araya getirmeyi planlayan şirket, kullanıcıların tüm kimliklerini tek bir yerden yönetmesini sağlıyor. Aynı erişilebilirlik yaklaşımıyla Google Meet ve Chat'in bir araya geldiğini belirtelim. 

Pandemi döneminde Zoom'un devasa yükselişi, Google dahil olmak üzere pek çok teknoloji şirketini çevrimiçi toplantı araçlarını yenilemeye itti. Google tarafından ilk olarak 2016 yılında tanıtılan Duo, 23 Nisan 2020'de görüntü kalitesini iyileştirerek uygulamaya yeni özellikler eklemişti. Mayıs 2020'de ise aile modu özelliği ile Google Duo sohbetlerine efektler, sanal maskeler ve çıkartmalar geldi.

Aynı dönemde G Suite, Google Workspace'e dönüşürken, Meet, Chat ve Rooms entegrasyonları Workspace çatısı altındaki tüm uygulamalarda kendini göstermeye başladı. Zoom ile rekabet etmek için kolları sıvayan Google, Meet'e Zoom benzeri arkaplan görselleri ekledi. 2022'de ise Google Meet'in baştan aşağı yenilendiğini gördük. Toplantı içi tepkiler, uçtan uca şifreleme, "Picture in Picture" modu dahil olmak üzere Google Meet'e pek çok yeni özellik eklendi

Bu yeni karar ile Google Duo mobil uygulaması, kademeli olarak Google Meet uygulamasına dönüşecek. Kullanıcılar, ilk olarak yalnızca Google Meet'in özelliklerini görmeye başlayacak, uygulama bu yılın sonlarına doğru Google Meet ismini alacak. Şu anda kullanılan Google Meet uygulaması ise "Meet Original" adı ile anılacak. Google Duo'nun Google Meet'e dönüşmesinde, Google Meet'in önemli seviyede büyümesi rol oynuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.