Video aramalarda görüntü kalitesini iyileştiren Google Duo, uygulamaya yeni özellikler ekledi

Görüntü kalitesini iyileştiren Google Duo, uygulamaya 3 yeni özellik daha ekledi. Google Duo kullanıcıları, artık konuşmaları esnasında fotoğraf çekebilecek ve video mesajları kaydedebilecek.
Video aramalarda görüntü kalitesini iyileştiren Google Duo, uygulamaya yeni özellikler ekledi

Video arama uygulamaları salgınla birlikte yükselişe geçerken, Google Duo da görüntü kalitesinde iyileştirmeler yapmaya başladı. 2016 yılında kullanıma sunulan Google'ın görüntülü görüşme uygulaması olan Duo, ilk haftasında 5 milyon indirilme rakamına ulaşmıştı.  

Skype ve Facetime gibi popüler video görüşme uygulamalarına rakip olarak geliştirilen Duo'nun, dokuzuncu ayında ise Google Play Store'da 50 milyon indirilme barajını geçmeyi başardığını hatırlatalım.

Salgınla birlikte kullanıcı tabanına sunduğu hizmetleri iyileştirmeye karar veren şirket, gelecek aydan itibaren yeni video kodek teknolojisiyle kullanıcılarının karşısına çıkacak. AV1 isimli bu yeni teknoloji, endüstri özelinde uluslararası ticaret birliği olan Alliance for Open Media (Açık Medya Birliği) tarafından geliştirildi. VP9'un yeni mirasçısı olarak tanımlayabileceğimiz AV1, önceki standartlara kıyasla çok daha yüksek oranda veri sıkıştırması yapabiliyor. Bu da yeni kodek teknolojisini, canlı TV yayınları ve video aramalar için ideal bir seçim olarak konumlandırıyor. 

AV1 kullanan Google Duo'nun görüntüleri düşük bant genişliğinde dahi eskisinden daha kaliteli olacak. Kodek teknolojisindeki değişimin aynı zamanda arama stabilitesini de olumlu etkileyeceğini belirtelim. Bu yeni AV1 güncellemesiyle birlikte Google'ın Duo için yeni bir fotoğraf modunu da yayına aldığını eklemekte fayda var. Kullanıcılar artık konuşma esnasında fotoğraf çekebilecek. Çekilen fotoğraf karesi, konuşmadan alınan bir ekran görüntüsünün aksine her iki kullanıcın da yan yana olduğu bir fotoğraf kolajı olarak öne çıkıyor. 

Fotoğraf çekme özelliği, yakın zamanda Google Duo'nun grup konuşmalarında da kendini gösterecek. Geçtiğimiz ay grup konuşması katılımcı sayısını 8'den 12'ye çıkaran şirket, bu sayıyı daha da yukarı taşımayı amaçlıyor.

Uzun süredir video arama pazarında yer alan Google Duo, Zoom gibi güçlü bir rakip karşısında durabilmek adına özelliklerini hızlıca yenilemeye devam ediyor. Bu noktada Google'ın Meet ürününe de Zoom benzeri bir galeri görünümü kazandırdığını belirtelim.

Son olarak salgınla birlikte Duo kullanımının ciddi bir artış gösterdiğinide belirtmekte fayda var. Grup video görüşmeleri 8'e katlanırken, Duo video mesajları yüzde 800 artış gösteriyor. Bu nedenle şirket, video mesajlar konusundaki politikasını yenileyerek, 24 saat içinde kaybolan videolara otomatik kaydetme özelliği getirdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.