Google yeni görüntülü konuşma uygulaması Duo'yu tanıttı

Google yeni görüntülü konuşma uygulaması Duo'yu tanıttı

Google San Francisco'da düzenlediği I/O 2016 etkinliğinde yeni bir mobil uygulama tanıttı. Duo ismindeki mobil uygulama ile kullanıcılar birbirlerini görüntülü olarak arayabilecekler.

Google'ın tanıttığı yeni görüntülü mesajlaşma uygulamasının bir bakıma Facetime'ın rakibi olduğunu söyleyebiliriz. Bilindiği gibi Facetime yalnızca iPhone ve iPad'ler üzerinde çalışıyor. Google'ın görüntülü mesajlaşma uygulaması Duo ise hem iOS hem de Android platformunda yer alacak.  Duo'nın bir diğer önemli özelliği de kullanıcıların yaptıkları görüşmelerin baştan uca şifrelemenmiş(end-to-end encryption) olacağı.

Google'ın mühendislik ekibinin başındaki isim olan Eric Kay geliştirdikleri yeni uygulamanın aynı zamanda bir felsfeye de sahip olduğunun altını çizmiş. Duo üzerinden arama aldığınız zaman sizi arayan kişinin anlık görüntüsünü telefonu açmadan görebileceksiniz. Böylece sizi arayan kişinin neden aradığını ve yaptığı anlık süprizi aramayı cevaplamadan birkaç saniye önce tanık olabileceksiniz. Duo bu yaz hem iOS hem de Android platformunda yayınlanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.