Google Duo, aile modu özelliğini yayına aldı

Aile modu özelliği ile Google Duo sohbetlerine efektler, sanal maskeler ve çıkartmalar geldi.
Google Duo, aile modu özelliğini yayına aldı

Google'ın görüntülü sohbet uygulaması Duo, bugün yayına aldığı bir güncelleme ile aile modu özelliğini yayına aldı. Aile modu özelliği sayesinde kullanıcılar, artık konuşma esnasında görünümlerine efektler, sanal maskeler ve çıkartmalar ekleyebilecek. 

Şimdilik sadece birebir görüşmelerde aktif olarak kullanılabilen efekt ve maskeler, ilerleyen dönemde grup görüşmelerinde de kendini gösterebilir. Aile modunda, Anneler Günü'ne özel bir maskeye de yer veren Google Duo, şimdilik Instagram ya da Snap filtreleri kadar estetik içerikler sunmuyor diyebiliriz. 

Geçtiğimiz ay görüntü kalitesini iyileştiren Google Duo, uygulamaya 3 yeni özellik daha eklemişti. İlk olarak 2016 yılında yayına alınan Duo, uygulamaya ard arda yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Böylece salgınla beraber yüksek ilgi gören  görüntülü arama uygulamaları arasında pazar payını arttırmaya çalışıyor. 

Geçtiğimiz ay katılımcı sayısını iOS ve Android uygulamalarında 8'den 12'ye çıkaran şirket, önümüzdeki haftalarda bu özelliği tarayıcı sürümüne de getirecek. Bu sayede Google hesabına sahip olan kişiler Google Duo ile tarayıcı üzerinden grup sohbetleri gerçekleştirebilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.