Google çalışanları, 2021'e kadar evden çalışacak

Google çalışanlarının büyük bir çoğunluğu, yılın sonuna kadar evden çalışmaya devam edecek.
Google çalışanları, 2021'e kadar evden çalışacak

Google 2020'de başlayan evden çalışma politikasını 2021'e kadar uzatacağını duyurdu. Daha önce çalışanlara 1 Hazirana kadar evden çalışacaklarını söyleyen Google CEO'su Sundar Pichai, dün çalışanlarına gönderdiği bir e-posta ile evden çalışma sürecinin yılın sonuna kadar devam edebileceğini açıkladı. 

Pichai'nin açıklamasına göre yaptığı iş nedeniyle fiziksel olarak ofiste bulunması gereken çalışanlar, güvenlik önlemlerinin artırılmasıyla birlikte Haziran ya da Temmuz gibi ofise dönebilecek. 

Ancak Google çalışanlarının büyük bir çoğunluğu, yılın sonuna kadar evden çalışmaya devam edecek. Google çalışanlarının Mart başından bu yana evden çalıştığını hatırlatalım. 

Bu arada Silikon Vadisi'ndeki diğer teknoloji şirketlerinin de benzer duyurularda bulunduğunu belirtmekte fayda var. Facebook, perşembe günü yaptığı bir açıklama ile çalışanlarının yıl sonuna kadar evden çalışmaya devam edeceğini duyurdu. Facebook, açıklamasında CDC, Johns Hopkins Üniversitesi ve hükümet rehberinden ifadelere de yer verdi.

Facebook ve Google'ın bu kararı diğer teknoloji şirketlerini de aynı yönde hareket etme konusunda teşvik edebilir. Bu da global olarak evden çalışmayı "yeni normal" çerçevesinde görmemizi sağlayacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.