Google Meet'in yeni özellikleri: Toplantı içi tepkiler, uçtan uca şifreleme, "Picture in Picture" modu

Google, kapsamlı değişikliklerin olduğu yeni bir Workspace güncellemesi yayınladı. Güncelleme ile birlikte Google Meet'e bazı kullanışlı özellikler eklendi.
Google Meet'in yeni özellikleri: Toplantı içi tepkiler, uçtan uca şifreleme,

Google, kapsamlı değişikliklerin olduğu yeni bir Workspace güncellemesi yayınladı. Güncelleme ile birlikte Google'ın görüntülü iletişim platformu Google Meet'e bazı kullanışlı özellikler eklendi.

"Picture in Picture" özelliği

Meet'e eklenen öne çıkan özelliklerden biri "picture in picture" modu oldu. Bundan böyle bir Google Dokümanı, E-Tablosu veya Slayt üzerinde çalışırken toplantıda olduğunuz kişileri daha kolay görmek istiyorsanız, üzerinde çalıştığınız projenin yanında bir Meet araması başlatabilecek veya halihazırda mevcut haldeki aramayı istediğiniz yere taşıyabileceksiniz. Özellik nisan ayında kullanıma sunulacak.

Toplantılara emojilerle tepkiler entegre ediliyor

Google Meet, ayrıca toplantı içi emoji özelliğine de kavuştu. Halihazırda Zoom'da mevcut olan bu özellik ile artık toplantı sırasında tepkilerinizi emojilerle ifade edebileceksiniz. Emojiler, video kenarlarında veya ekranın yan tarafında kayan bir listede görünecek. Emojilerin platformda nasıl görüneceğine aşağıdan göz atabilirsiniz. Google'a göre bu özellik de tıpkı picture in picture gibi nisan ayında yayına alınacak.

Meet toplantılarını YouTube'da canlı yayınlamak istiyorsanız, bu özellik Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus ve Teaching & Learning Upgrade Workspace müşterileri için önümüzdeki aylarda sunulacak. 

Uçtan uca şifreleme

Google, tüm toplantılar için uçtan uca şifreleme seçeneğini de sunacak. Şu anda tüm Meet verileri aktarım sırasında şifreleniyor. Mayıs ayından itibaren Google, şu anda beta sürümünde olan Meet'te istemci tarafı şifrelemeyi kullanıma sunuyor. Bu özellikle kullanıcılar şifreleme anahtarları ve bu anahtarlara erişmek için kullanılan kimlik sağlayıcı üzerinde tam kontrole sahip olacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.