G Suite, Google Workspace'e dönüşüyor

Meet, Chat ve Rooms entegrasyonları Workspace çatısı altındaki tüm uygulamalarda kendini gösterecek.
G Suite, Google Workspace'e dönüşüyor

G Suite markası altında İşletmeler için depolama, dokümantasyon ve iletişim çözümleri sunan Google, marka kimliğini yenilemeye karar verdi. Bundan böyle hizmetlerini Google Workspace markası altında toplayacak olan şirket, yayına aldığı yeni araçları da tanıttı. 

Yeni araçlar neler? 

Yayına alınan özelliklerden bir kısmı, şirketin bu yaz duyurduğu Meet, Chat ve Rooms entegrasyonlarını içeriyor. Google, Workspace çatısı altındaki tüm uygulamalarda ekip çalışması araçlarını aktif hale getiriyor. Gmail ise tüm bu hizmetlerin topandığı nokta olarak konumlanıyor. 

Yakın zamanda yayına alınması beklenen özellikler sayesinde ise sohbet odalarındaki misafilerin belge oluşturmasına imkan tanınıyor. Misafir kullanıcılar, Docs, Sheets ve Slides üzerinde ilişkili dosyaları görüntüleyebiliyor.

Yeni özellikler kapsamında bir dokümanda bir kişiden bahsedildiğinde, Google'ın deyimiyle "akıllı bir çip" ortaya çıkarak bahsedilen iletişim bilgilerini gösteriyor. Bu noktada Workspace sizi, bahsettiğiniz kişiyle video arama, sohbet ya da e-posta üzerinden iletişime geçmek için teşvik ediyor. 

Bunlara ek olarak Gmail ve Chat kısmında Google Meet için Resim içinde resim gösterme özelliğinin yayına alındığını hatırlatalım. Önümüzdeki aylarda Aynı özellik,  Docs, Sheets ve Slides'da da aktif olacak. 

Marka kimliği neden yenilendi?

G Suite'in 6 milyondan fazla işletmeye hizmet verdiğini düşünürsek, yakın zamanda pek çok kullanıcının iş akışında değişiklikler olacağını söyleyebiliriz. Google Workspace'in GM ve VP'si Javier Soltero, konula ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Google Workspace'i seçerek, Google'ı, bizim için gerçekten önemli olan marka kimliği ile ilişkilendiriyoruz. Bu ürünler, Google'ın kendisi için amiral gemisi ürünleridir ve Google, ürünü ister alıcı ister kullanıcı için aynı şekilde tanımlayabilme yeteneğine sahiptir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.