Google, Hangouts Chat'in adını Google Chat olarak değiştiriyor

Google'ın G Suite için yaptığı kurumsal tekliflerden Hangouts Chat marka ismini tamamen kaldırdığı fark edildi.
Google, Hangouts Chat'in adını Google Chat olarak değiştiriyor

Teknoloji devi Google'ın G Suite için yaptığı kurumsal tekliflerden Hangouts Chat marka ismini tamamen kaldırdığı fark edildi. Şirket kaldırdığı Hangouts Chat yerine Google Chat markasını yarattı. G Suite'in destek belgelerinde fark edilen Google Meet ve Google Chat adlandırılmaları, şirketin kendisi tarafından da doğrulandı.

Ancak Google Chat'in bu sürümünün, Google'ın nispeten yeni RCS tabanlı Android mesajlaşma protokolünü açık bir şekilde verdiği diğer Chat sürümüyle karıştırılmaması gerekiyor. 2013 yılında Google Plus'tan ayrılarak ayrı bir sohbet uygulaması haline gelen Hangouts için açıklama yapan Google sözcüsü, Hangouts'ın kurumsal değil de sıradan tüketici konumundaki kişiler için bir değişiklik göstermeyeceğine dikkat çekti.

Hangouts için son yedi yılın uzun ve dolambaçlı bir yol olduğunu söyleyebiliriz. Zira ürün hiçbir zaman Gchat ile aynı seviyeye ulaşamadı. Google'ın dağınık ve yanlış yönlendirilmiş mesajlaşma stratejisi, Hangouts'ın Google'ın yıllar boyunca ittirmekte ısrar ettiği yaklaşık yarım düzine diğer sohbet ve video mesajlaşma uygulamalarıyla her zaman rekabet ettiği anlamına geliyordu. 

Alınan yeni isim değişikliği kararının, geçtiğimiz Ağustos ayında Google'ın Hangouts for G Suite için destek sonlandırma tarihini ertelemesinin ardından herhangi bir değişiklik yaratmadığını belirtelim. Sonuç olarak değişen sadece şu; ekipler için haberleşme uygulaması olarak hizmet veren Slack'e rakip olan Hangouts Chat'in adının bundan böyle Google Chat olarak anılacak olması. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.