Elon Musk, Twitter'ın gelirlerini aboneliklerle ikiye katlayacağını iddia ediyor

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, platformun 2028 yılına kadar aboneliklerden yaklaşık 10 milyar dolar gelir elde etmesini bekliyor.
Elon Musk, Twitter'ın gelirlerini aboneliklerle ikiye katlayacağını iddia ediyor

Son dönemde teknoloji dünyasının en popüler isimlerinden biri hiç şüphesiz Elon Musk ve bunun en büyük nedeni de Musk'ın Twitter'ı 44 milyar dolar karşılığında, sansasyonel söylemler eşliğinde satın almış olması. Öncelikle bu sürecin nasıl geliştiğini bir kere daha hatırlatmakta fayda var.

Geçtiğimiz haftalarda Twitter'ı satın almak için 43 milyar dolarlık teklif veren Elon Musk, Twitter yönetim kuruluyla yaşanan çekişmelerin sonucunda Twitter'ı satın almayı başarmıştı. Geçtiğimiz günlerde anlaşma kapsamında Twitter yönetim kurulu ile müzakerelere başlayan Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almış oldu. Satın alma haberiyle Twitter'ın hisse değerinde de değişim görülmüştü. Musk, Sequoia, Binance ve Fidelity'nin de aralarında bulunduğu yatırımcı grubundan 7.1 milyar dolar yatırım da almıştı.

Elon Musk'ın Twitter satın alımı tarafından olaylar böyle ilerlerken milyarder girişimciden ilgi çekici açıklamalar da gelmeye devam ediyor. The New York Times'ın görüntülediği ve haberleştirdiği bir sunuma göre Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, platformun 2028 yılına kadar aboneliklerden yaklaşık 10 milyar dolar gelir elde etmesini bekliyor. Musk, yatırımcılara, kendi yönetimi altında neler bekleyeceklerine dair bazı ipuçları verdi. Musk, Twitter Blue abonelerinin 2025 yılına kadar 69 milyona ulaşacağını; 2028 yılına kadar da bu sayının 159 milyona çıkabileceğini belirtiyor. Bilmeyenler için belirtmek gerekirse Twitter Blue, Twitter'ın ücretli abonelik servisi. Bu hizmet, kullanıcılara tweet'leri geri alma, thread'leri makale formatında okuma, gezinme çubuğunu özelleştirme gibi imkanlar sunuyor. 

Elon Musk, Twitter Blue'nun yanı sıra henüz isim vermediği ve sunumda adı "X" olarak geçen yeni bir abonelik modelini de başlatmayı düşünüyor. Hem yeni abonelik sistemi hem de Twitter Blue'nun birleşiminden elde edilen gelirin, 2028 yılına kadar 10 milyar dolara ulaşması ve Musk'ın hizmetin aynı yıl ulaşacağını düşündüğü toplam 26.4 milyar dolarlık gelirin büyük bir bölümünü oluşturması bekleniyor. Twitter'ın öngörülen toplam gelirinin geri kalanı ise reklamlarla karşılanacak gibi duruyor. 

Bu kapsamda Musk'ın öngörülerinin ne kadarını doğru çıkacağını, şirketin nasıl bir yol izleyeceğini hep birlikte bekleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.