Apple'ın makine öğrenimi direktörü Ian Goodfellow, işe dönüş politikası nedeniyle şirketten ayrıldı

Apple'a katıldıktan üç yıl sonra görevini bırakmayı tercih eden Ian Goodfellow, ekibi için daha fazla esnekliğin en iyi politika olacağına inandığını söylüyor.
Apple'ın makine öğrenimi direktörü Ian Goodfellow, işe dönüş politikası nedeniyle şirketten ayrıldı

Pandemi ile başlayan uzaktan çalışmalar, kimi şirket için kalıcı hale geldi. Ancak bazı şirketler, ki bunlara büyük teknoloji şirketleri de dahil, uzaktan çalışmaları minik dokunuşlarla hibrit sisteme çevirmeye başladı. Apple da bu şirketlerden biri. Neredeyse bir yıldır, "ofislere geri dönecek, ofislere geri dönüşü erteledi" şeklinde hakkında haberler yaptığımız Apple, son olarak nisan ayında hibrit planla çalışanlarının ofislere dönmeye başladığı bilgisini paylaşmıştı. Ancak şirketin bu kararı çalışanlar arasında bazı fikir ayrılıklarına yol açıyor, hatta kimi çalışanın işten çıkmayı tercih etmesine neden oluyor. 

The Verge'den Zoë Schiffer, Apple'ın makine öğrenimi direktörü Ian Goodfellow'un işe dönüş politikası nedeniyle şirketten ayrıldığını bildirdi. Goodfellow, Apple'a 2019 yılında Google'dan katılmıştı. Goodfellow'un uzmanlık alanı ise "general adversarial networks", nam-ı diğer GAN'lar. Bu teknoloji, bilhassa sahte medya içerikleri oluşturmada kullanılıyor. Şirkete katıldıktan üç yıl sonra görevini bırakmayı tercih eden Goodfellow, ekibi için daha fazla esnekliğin en iyi politika olacağına inandığını söylüyor. İşin özü Goodfellow, şirketin işe dönüş politikasını, en azından kendi ekibi için gereksiz buluyor. 

Apple'ın son açıklanan işe dönüş politikasına göre çalışanların bir süre en az bir gün ofisten çalışması isteniyor. 2 Mayıs'tan sonra ise çalışanların haftada iki gün ofisten çalışması zorunlu olacak. Bunların ardından 23 Mayıs'tan itibaren çalışanların haftada üç gün ofiste olması gerekecek. Apple, bu hibrit çalışma planının ne kadar süreyle uygulanacağını açıklamadı, ancak Tim Cook bunu bir pilot uygulama olduğunu söyledi. Yani çalışanların ilerleyen dönemde ofislere tamamen dönme durumları da olası.

Google da geçen aydan itibaren bazı ekiplerin yüz yüze çalışmaya dönmesini zorunlu hale getirdi, ancak birçok çalışan hala kalıcı olarak evden çalışabiliyor. Apple'ın bireysel ekiplere bir miktar esneklik sağladığı ve yöneticilerin politikaları uygun gördükleri şekilde uyarlamalarına izin verdiği bildiriliyor. Ancak belli ki bu durum Goodfellow'un ekibi için geçerli görünmüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.