Doğan Holding, Karel'in yüzde 40 hissesini satın alıyor

KAP'a yeni bir açıklama yapan Doğan Holding, Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın Karel Elektronik şirketinin yüzde 40 hissesini satın aldığını duyurdu.
Doğan Holding, Karel'in yüzde 40 hissesini satın alıyor

Doğan Holding’in girişim sermayesi yatırım fonu olarak karşımıza çıkan Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın Doğan Trend Sigorta isimli şirket ile birlikte sigorta alanında hizmet sunacağını geçtiğimiz yılın Eylül ayında sizlere aktarmıştık.

Bugün ise KAP'a yeni bir açıklama yapan Doğan Holding, Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın Karel Elektronik şirketinin yüzde 40 hissesini satın aldığını duyurdu. Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Karel Elektronik'in yüzde 40 oranında hissesi için 728,8 milyon TL ödeyecek.

Paylaşılan bilgilere göre gerçekleşen işlem sonrasında Karel Elektronik şirketinin hakim hissedarları konumunda bulunan Ali Sinan Tunaoğlu, Serdar Nuri Tunaoğlu ve Şakir Yaman Tunaoğlu'nun yüzde 9,66'şar olmak üzere toplamda yüzde 28,98 payları ve yüzde 35,7 oy hakları bulunacak.

Ülkemizin köklü markaları arasında yer alan Karel, 1986 yılında kuruldu. İletişim ürünleri ve çözümleri, bulut çözümleri ve güvenlik odaklı görüntülü iletişim sistemleri de sunan Karel, 3 bin 500'ü aşkın çalışana da sahip. Girişimlere iş birlikleri de yapan Karel'in, Pubinno ve dikey tarım girişimi Vahaa ile yaptığı stratejik iş birliklerini de geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık.

Yüzde 40 hissesini Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'na satan Karel'in bugün önemli bir satın alma gerçekleştirdiğini de ekleyelim. Karel Elektronik tarafından bugün KAP'a yapılan açıklamaya göre şirket, otomotiv sektörüne odaklanan Daiichi Elektronik firmasının yüzde 75 hissesini 20,4 milyon dolara satın almak için de anlaştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.