Dikey tarım girişimi Vahaa, 5 milyon dolar gelir beklentisi dahilinde Karel ile stratejik anlaşma yaptı

Karel Elektronik, Vahaa'nın ürünlerini üretecek ve şirkete Ar-Ge desteği verecek. Üretime ise 2022 yılında başlanacağı söylendi.
Dikey tarım girişimi Vahaa, 5 milyon dolar gelir beklentisi dahilinde Karel ile stratejik anlaşma yaptı

Geçen sene Türkiye’nin en önemli elektronik üreticilerinden olan KAREL Elektronik'in 100 milyon TL değerleme üzerinden yerli sağlık girişimi Inofab Health (Spirohome)'a yatırım yaptığını duyurmuştuk. Şirket yeni bir haber ile yeniden gündeme geldi. Karel, dikey tarım girişimi Vahaa ile işbirliği sözleşmesi imzaladı.

KAP'ta yapılan açıklamaya göre, Karel Elektronik Vahaa'nın ürünlerini üretecek ve şirkete Ar-Ge desteği verecek. Üretime 2022 yılında başlanacağı söylendi. Söz konusu ürünlerin satışından 5 yılda yaklaşık 5 milyon dolar gelir elde etmeyi planladıkları kaydedildi. Nesnelerin interneti tabanlı tasarlanmış olan bu ürünlerin uzaktan kumandayla kapalı ortamda ışık, su ve besin dengesi kontrollü üretim yapılabileceği açıklandı. 

KAP'a yapılan açıklamanın tam metnine ise aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Vahaa Dikey Tarım Çözümleri ve Teknoloji A.Ş. (VAHAA) ile imzaladığımız sözleşme kapsamında VAHAA'nın ürünlerini üretecek ve aynı zamanda VAHAA'ya ArGe desteği vereceğiz.

Üreteceğimiz ürünler ev ortamında GDO'suz tohumlarla pestisitsiz bitki hasat edilmesini temin edip sağlıklı beslenmeyi destekleyecektir. Nesnelerin interneti tabanlı tasarlanmış olan bu ürünlerle uzaktan kumandayla kapalı ortamda ışık, su ve besin dengesi kontrollü üretim yapılabilecektir.

Üretimlerine 2022 yılında başlanması planlanmış olan söz konusu ürünlerin satışından 5 yılda 5 milyon dolar civarında bir gelir elde edilmesi öngörülmektedir.

Sözleşme şirketimizin nesnelerin interneti alanındaki yönelimini göstermesi bakımından tarafımızdan açıklanmaya değer bulunmuştur.

Geçen Mart ayında Vahaa, 14 milyon TL değerleme üzerinden tohum yatırım almıştı. Yatırım turunda Arya Kadın Yatırım Platformu ve Kültepe Yatırım'ın katıldığı tohum yatırım turunda melek yatırımcı olarak Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Ayşem Ergin, Gülçin Atalay Tunç, Hüseyin Karayağız, İbrahim Ulukaya, Kadir Orhan Arı, Leyla Spencer, Münteha Adalı ve Pınar Kavukçuoğlu da yer aldı.

Topraksız tarım ve IoT teknolojisini birleştirerek şehirde tarımı 365 gün mümkün kılan bir teknolojiye sahip olan Vahaa,  akıllı sulama, akıllı ışıklandırma gibi özelliklere topraksız tarım yapma imkanı sunuyor. Yunus Emre Boyacıoğlu, Nehir Boyacıoğlu, Orhan Çelebi ve Katia Merdinoğlu tarafından kurulan Vahaa’nın temel amacı ise tarım bilgisine sahip olmayan birinin bile ilk günden üretim yapabilmesini sağlayarak sürdürülebilir tarımı kitlelere yaymak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.