Yerli sağlık girişimi Inofab Health (Spirohome), 100 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Aldığımız bilgilere göre Inofab Health, solunum hastalıkları klinik araştırma teknolojileri alanında çalışan ERT ve Türkiye’nin en önemli elektronik üreticilerinden KAREL'den 100 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.
Yerli sağlık girişimi Inofab Health (Spirohome), 100 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

KOAH ve astım hastaları için mobil sağlık platformu olarak hizmet veren Spirohome'dan sizlere daha önce pek çok defa bahsetmiştik. Yola Inofab Health markası ile devam edecek olan girişim, yeni bir yatırım aldı.

Paylaşılan bilgilere göre Inofab Health, solunum hastalıkları klinik araştırma teknolojileri alanında çalışan ERT ve Türkiye’nin en önemli elektronik üreticilerinden olan KAREL’den 100 milyon TL değerleme ile stratejik bir yatırım aldı. Yatırım miktarı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Kronik solunum hastalıklarına yönelik dijital sağlık çözümleri sunan Inofab Health, geliştirdiği dünyanın ilk kişisel ultrasonik spirometresi Spirohome’u 2019 Haziran ayından bu yana 45 ülkede kullanıcıları ile buluşturdu. Webrazzi Arena 2016 girişimlerinden biri olarak ilk kez karşımıza çıkan Spirohome'un yıllar içerisinde gösterdiği gelişme bizi ayrıca mutlu ediyor. 

Inofab Health ekibi

Corona virüs salgını sürecinde özellikle hastanelerin solunum testi laboratuvarlarının kapanması sebebiyle hastaların evden akciğerlerini ölçümlemesi çok daha anlam kazandı. Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre bu dönemden başlayarak, Inofab Health’in Spirohome kişisel spirometre ve Spirocloud uzaktan takip çözümlerine Avustralya, Almanya, İngiltere, İspanya gibi ülkelerden yoğun talep geldi.

Yatırımın stratejik önemi

2019’da FDA onayı almış ilaçların yüzde 75'inin araştırmalarında yer alan ERT, Spirohome’u Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında solunum ilaçlarının etkinliğinin ölçüldüğü araştırmalarda kullanılacak. Spirohome sayesinde çalışmalara katılan hastaların akciğer değerleri evden takip edilebilecek.

Inofab Health aldığı yatırım ile birlikte ABD pazarı için FDA onayını tamamlamayı hedefliyor. Şirket, sadece donanım ürünleri ile değil yeni geliştirdiği Spirocloud isimli uzaktan hasta takip yazılımları ile sistem çözümü olma yolunda da ilerliyor.

Son olarak Inofab Health’in ilk tohum yatırımını ACT Venture Partners liderliğinde 2017 ve 2018 yıllarında aldığını da hatırlatalım500 İstanbul ve Growth Circuit VC de tohum yatırım turunda ACT Venture Partners ile beraber yer almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.