Facebook'a mobilde "Karanlık Mod" özelliği geliyor

Geçtiğimiz aylarda masa üstü sürümüne "Karanlık Mod" özelliği getiren Facebook, bu özelliği mobil uygulamalarında sınırlı sayıda kullanıcıya açtı.
Facebook'a mobilde

Facebook, bu sefer tasarım tarafında bir yenilikle karşımıza çıktı. Geçtiğimiz günlerde karanlık mod özelliğini Facebook masaüstü arayüzünde yayına alan şirket, özelliği mobilde de test ettiğini açıkladı. 

Küresel olarak sınırlı sayıda kullanıcıya açılan mobil karanlık mod özelliğinin ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı henüz bilinmiyor. Karanlık modun kullanıcılara akşam saatlerine rahat bir kullanım sunması amacıyla geçtiğimiz ay masaüstü sürümünde yayına alındığını hatırlatalım. 

Facebook uygulama ailesindeki diğer uygulamaların karanlık moda sahip olmasına rağmen, ana uygulamanın mobilde ve masa üstünde bu özelliği yayına almakta gecikmesi şaşırtıcı. Instagram 2019'un ekim ayında iOS 13'e karanlık modu getirirken, WhatsApp, karanlık mod özelliğini Mart ayında yayına aldı. Messenger'ın da karanlık mod özelliğini 2018 yılında tanıttığını ve 2019'un Nisan ayında yayına aldığını hatırlatalım. 

Kullanıcıların, hem sağlık hem de rahat kullanım açısından sıklıkla tercih ettiği karanlık mod, son bir kaç yıldır teknoloji şirketlerinin odağında.

Twitter, masaüstü sürümünün yanı sıra Android ve iOS uygulamalarına karanlık modu eklerken, Google, geçtiğimiz ay iOS ve Android uygulamalarına karanlık mod özelliğini getirdiğini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.