WhatsApp'a iki yeni özellik: Karanlık mod ve dosya arama

Kullanıcılar artık WhatsApp'ta karanlık modun yanı sıra dosya arama özelliğinden de faydalanabilecek.
WhatsApp'a iki yeni özellik: Karanlık mod ve dosya arama

WhatsApp, yayınladığı yeni güncelleme ile uygulamaya bir süredir test edilen karanlık mod özelliğini getirirken, güncelleme kapsamında dosya arama özelliğini de yayına aldı.

Bu yeni güncellemeyle birliket; İOS ve Android kullanıcıları, artık WhatsApp'ta karanlık mod özelliğini Ayarlar üzerinden aktif edebilecek. Aktif olarak karanlık mod kullanan Android 10 ya da iOS 13 kullanıcılarında ise WhatsApp'ın karanlık mod özelliğine otomatik olarak geçiş yapılacak. 

Dosya arama özelliği ise henüz tüm kullanıcılara açılmış değil. Şimdilik bazı iOS kullanıcılarına açılan özelliğe, WhatsApp'ın arama çubuğundan erişiliyor. Kullanıcılar arama çubuğuna bastığında; Fotoğraflar, GIFler, Bağlantılar, Videolar, Belgeler ve Ses kategorileriyle karşılaşıyor. Bu sayede kullanıcıların uygulama içinde sadece belli dosya türlerini kolayca aratabildiğini belirtelim.

Bu arada uygulamanın karanlık modunda, siyah ve beyaz gibi kontrast oluşturabilecek renklerden kaçınıldığını da ekleyelim. Bir WhatsApp yetkilisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada karanlık modda tercih ettikleri renk seçimlerini aktardı: 

“Test sırasında saf siyah ve beyazın birleştirilmesinin göz yorgunluğuna yol açabilecek yüksek kontrast oluşturduğunu gördük. “Bunun yerine, ekranın parlaklığını düşüren, parlamayı azaltan ve kontrast ve okunabilirliği artıran özel bir koyu gri arka plan ve kirli beyaz bir renk kullandığımızı fark edeceksiniz.”

Bu açıklamanın yanı sıra İOS kullanıcılarının Android kullanıcılarına kıyasla daha koyu bir arkaplana sahip olduğunu belirtelim. Karanlık modu aktifleştirmek isteyen Android 9 ve daha eski Android sürümlerindeki kullanıcılar, WhatsApp Ayarları > Sohbetler > Tema’ya giderek ‘Koyu’ seçeneğini işaretleyebilir. Dosya arama özelliğinin ise tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı henüz kesinleşmiş değil. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.