Nike akıl sağlığına odaklanıyor: Nike Mind Sets

Nike, Nike Mindsets ile akıl sağlığı ve zindelik alanını da sahiplenmeye hazırlanıyor.
Nike akıl sağlığına odaklanıyor: Nike Mind Sets

Fiziksel aktiviteler için Nike Training Club uygulaması ile müşterilerini hareket etmeye teşvik eden Nike, akıl sağlığı ve zindelik alanını da sahiplenmeye hazırlanıyor. Kreatif ajans AnalogFolk ile iş birliği yapan şirket, yeni Nike Mind Sets programını tanıttı. 

Nike Mind Sets ile kullanıcılar yalnızca "hareket etmeye" değil aynı zamanda kendi mental sağılıklarını önceliklendiren bir şekilde harekete geçmeye teşvik ediliyor. Burada amaç, kullanıcıların hareket etmesi kadar kendilerini iyi hissetmesi. 

Nike'ın sosyal medya hesapları, web sitesi, influencer ve sporcu iş birlikleri dahil olmak üzere tüm iletişim kanalları üzerinden Mind Sets'e ulaşabileceksiniz. Platform üzerinden Nike Training Club egzersizlerinin yanı sıra Dora Atim tarafından seslendirilen yürüyüş ve koşu programları, Jaclyn Byrer'a ait bir podcast, tükenmişlik konusunu ele alan ve esenliğinizi önceliklendirmenizi tavsiye eden podcast serileri yer alacak. Platformun beslenme, şifa ve uyku odaklı önerilere ev sahipliği yaptığını belirtelim. 

Dünyanın hala salgın hastalıkla mücadele ettiği, kişilerin hibrit çalışma ile daha izole ve eve kapalı bir yaşam benimsediği günümüzde, Nike'ın akıl sağlığı alanında da destek sunması değerli. Marka, bu sayede "harekete geç" (Just do it) mottosunu müşterilerine dayatmak yerine, nasıl harekete geçebilecekleri konusunda da mental bir destek sağlıyor. 

Nike'ın bu hamlesinde akıl sağlığı, esenlik ve zindelik (well-being) pazarındaki büyümenin de etkisi mevcut. 2021 yılında akıl sağlığına odaklanan sağlık girişimi Quartet Health, 60 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla Quartet Health'in toplam yatırım miktarının 219,5 milyon dolara çıktığını söyleyelim. Aynı şekilde akıl hastalıklarına odaklanan Valera Health, 15 milyon dolar yatırım aldı. San Francisco merkezli akıl sağlığı platformu Modern Health ise değerlemesini 1,17 milyar dolara çıkaran yatırım turunda 74 milyon dolar yatırım aldı

İşin wellness kısmına baktığımızda en popüler 10 meditasyon uygulamasının, 2019 yılında 195 milyon dolar gelir elde ettiğini belirtelim. Üstelik aynı yıl meditasyon uygulaması Calm, Silikon Vadisi'nin yeni Unicorn'u oldu.

Ülkemizdeki uygulama ve platformlara gösterilen yatırımcı ilgisinden de bahsetmekte fayda var. 2020'nin haziran ayında Meditopia 60 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı. 2021'in mart ayında kurumsal well-being şirketi Wellbees, 2.5 milyon dolar değerleme ile ilk yatırımını almış oldu   Kişiye özel deneyim sunan meditasyon uygulaması Innerjoy, şubat 2021'de Teknasyon’dan yatırım alırken, geçtiğimiz günlerde yerli sesli kitap platformu Dinlebi, meditasyon uygulaması Patika’yı satın aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.