Meditasyon uygulaması Calm, Silikon Vadisi'nin yeni Unicorn'u oldu

Meditasyon uygulaması Calm, Silikon Vadisi'nin yeni Unicorn'u oldu

Meditasyon ve zindelik uygulaması Calm, B serisini 88 milyon dolar yatırım ile kapatarak 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Bu arada bu değerlemenin yatırım öncesinde mi yoksa sonrasında mı yapıldığı hala belirsizliğini koruyor.

TPG liderliğinde gerçekleşen yatırıma CAA ve girişime hali hazırda yatırım yapmış olan Insight Venture Partners ve Sound Ventures katılım gösterdi.

Bu arada meditasyonun ABD çapında popülerliğini arttırdığını da söyleyelim. CDC 2012'de yüzde 4.1 oranında meditasyon yapıldığını ve 2017'de bu oranın üç katına çıkarak yüzde 14.2 oranına taşındığını belirtiyor.

2012 yılında Calm da bu ilgiden faydalanarak kullanıcılara rehber eşliğinde meditasyon seanslarından, uyku hikayelerine kadar bir çok mindfulness ve wellness aracı sunuyor. Bu yükselen trendi iyi bir şekilde yakalayan Calm'un ticari faaliyetini uygulama ile sınırlanmadığını da ekleyelim.

Calm 2018'de havalimanlarında yer alan hızlı spa zincir işletmesi XPresSpa'ya 3 milyon dolar yatırım yaparken, American Airlines ile de ortaklığa giderek uçak içi yayın sistemine Calm içerikleri yerleştirdi.

Calm'un şimdiye kadar kaydettiği büyümenin ise yatırımcıları oldukça heyecanladırdığı söylenebilir. Dünya çapında 40 milyon indirmeye sahip olan şirlet, 1 milyondan fazla ödeme yapan aboneye sahip. 2018'de gelirlerini dört katına çıkardığını ifade eden girişim, kar elde ettiği gibi yıllık gelirini de 150 milyon dolara taşımaya hazırlanıyor.

Bu arada aldığı yeni yatırımla birlikte Calm'un şimdiye kadar topladığı yatırım miktarı 116 milyon dolara ulaştı. 2018'in başında düzenlenen A serisinde 27 milyon dolar yatırım alan şirket, 250 milyon değerlemeye sahipti. Şu anda değeri1 milyar dolara ulaşan Calm'un 2019'a iyi ve hızlı bir başlangıç yaptığını söylemek mümkün.

Calm'un kurucu ve yönetim ortağı Michael Acton Smith ise bu konuda yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

"Bir meditasyon uygulaması olarak başladık ama bunun ötesinde bir büyüme yaşadık.  Vizyonumuz 21. yüzyılın en değerli ve anlamlı markalarından birini inşa etmek. Sağlık ve zindelik endüstrisi, 4 trilyon dolarlık bir endüstri. Bu hızlı büyüyen ve önemli alanda lider bir şirket kurmanın büyük bir fırsat olduğuna inanıyoruz."

Calm'un diğer kurucu ve yönetim ortağı Alex Tew ise alınan yatırımın doğrudan uluslararası büyümeye ve içeriğe yapılan yatırımın arttırılmasına kullanılacağını ifade etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.