Getir'e isteyen herkes ortak olabilecek: Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kuruldu

Getir'e isteyen herkes ortak olabilecek: Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kuruldu

Geçtiğimiz Ocak ayında anında teslimat servisi Getir'in önümüzdeki birkaç ay içerisinde yemek siparişi servisini hayata geçireceğini sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Getir, Getir Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kurdu. Girişim sermayesi yatırımı olarak sadece Getir Perakende Lojistik A.Ş.’ye yatırım yapacak olan Getir Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Re-pie Portföy Yönetimi A.Ş. Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) lisanslı nitelikli yatırımcılara hizmet veren bir fon yönetim şirketi olarak hizmet verecek.

Re-pie tarafından paylaşılan bilgilere göre Getir Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun minimum yatırım miktarı 100 bin TL. Getir Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun son 2 yılı tasfiye dönemi olmak üzere toplamda 7 yıllık bir yatırım fonu olduğunu da ayrıca belirtelim.

Paylaşılan bilgilere göre Getir Perakende Lojistik A.Ş. halka arz olur ise veya şirkette kontrol değişikliği olur ise aynı fiyattan Fon'u satma hakkına da sahip durumda. Bu opsiyonlar gerçekleşmez ise şirket 7 yıl sonunda şirket paylarını enflasyon + yüzde 3 bileşik yıllık getiri ile geri almayı da taahhüt ediyor. Fonun şirket onayı ile paylarını 3. kişilere devir edebileceğini de belirtelim.

Katılma payları elde edildikten sonra nitelikli yatırımcılar arasında pay devri yapmak da mümkün. Söz konusu pay devri, Borsa İstanbul Nitelikli Yatırımcı İşlem Pazarı’nda veya Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) üzerinden yapılabilecek. Henüz Getir tarafından konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadığını da ekleyelim. Getir Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.