Roblox, 960 çalışanına 4 günlük bahar tatili verdi

Roblox, bahar tatilini "tükenmişliği önlemek için zorunlu tatil" olarak tanımladı. Şirket, çalışanlarına bahar tatilinin yanı sıra temmuz ayında da benzer bir tatil vereceğini açıkladı. 
Roblox, 960 çalışanına 4 günlük bahar tatili verdi

Bir yıldan uzun bir süredir tüm dünyayı etkisi altına alan bir pandemi ile yaşıyoruz. Hayatlarımızı, alışkanlıklarımızı, iş yapış şekillerimizi değiştiren bu salgın yüzünden çoğumuz artık ruhsal bir çöküntünün eşiğine gelmiş durumdayız. Ülkemiz adına konuşacak olursam ofislere gitmek zorunda olanlar sokağa çıkma yasakları başlamadan evlere yetişmeye çalışıyor; evden çalışanların mesai saatlerinde herhangi bir değişiklik olmadığı için kişiler, sokağa kapanma saatinde mesaisini yeni tamamlamış, belki de tamamlamamış oluyor.

Özetle; neredeyse hiçbirimizin kendine ayırabileceği zaman kalmadı. Bu da halihazırda yaşanan sıkıntıların tuzu biberi olmaya devam ediyor.

960 çalışana sahip Roblox da bu durumun farkına varmış olacak ki tüm çalışanlarına 4 günlük bahar tatili vermiş. Şirket bunu "tükenmişliği önlemek için zorunlu tatil" olarak tanımlıyor. Business Insider'ın paylaştığına göre Roblox deneyim sorumlusu Barbara Messing, pandemide ara vermenin ve aslında ofisten uzaklaşmanın zor olduğunu; çünkü bugünlerde kanepelerimizi ofisimiz, yatak odamızın toplantı odamız olduğunu söylüyor. Bu nedenle şirket olarak senkronize bir tatil planlamış olmalarının önemli olduğunu söylüyor. 

Barbara Messing'in söylediklerine göre bu durum fazlasıyla işe yaradı. Zira Roblox çalışanları dinlenme sonrası yeniden canlandıklarını hissettiler. 

Roblox, depresyon, anksiyete ve bitkinliğe neden olabilecek tükenmişliği hafifletmek için yeni fikirler denemeye karar verdi. Şirket, 2020'nin sonlarında zihinsel sağlık günleri, birkaç uzun hafta sonu ve iki haftalık bir mola sunarak çalışanlara hem Noel hem de yeni yıl haftalarına izin verdi. Şirket ayrıca çarşamba günleri toplantı yapmama kararı aldı. Roblox, çalışanlarına bahar tatilinin yanı sıra bir de temmuz ayında benzer bir tatil vereceğini açıkladı. 

Roblox, geçtiğimiz ay halka arzını gerçekleştirmişti. Geçtiğimiz yılın kasım ayında halka arz için gerekli olan S-1 belgesini de paylaşan Roblox, 11 Mart günü New York Borsasında doğrudan listeleme ile halka açılmıştı. Şirketin değerlemesi ise 40 milyar doları aştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.