Roblox, 41,9 milyar dolar değerleme ile halka açıldı

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında halka arz için gerekli olan S-1 belgesini de paylaşan Roblox, bugün New York Borsasında doğrudan listeleme ile halka açıldı.
Roblox, 41,9 milyar dolar değerleme ile halka açıldı

Günümüzün en önemli oyun şirketlerinden olan Roblox'un halka arz gerçekleştirmesi uzun zamandır bekleniyordu. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında halka arz için gerekli olan S-1 belgesini de paylaşan Roblox, bugün New York Borsasında doğrudan listeleme ile halka açıldı.

Roblox'un hisseleri 64,50 dolar üzerinden işlem görmeye başladı ve şirketin değerlemesi 41,9 milyar dolar ulaştı. 64,50 dolarlık hisse bedelinin Roblox'un daha önce paylaştığı 45 dolarlık referans fiyatının oldukça üzerinde olduğunu da paylaşalım. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Ocak ayında 520 milyon dolar yatırım alan Roblox'un değerlemesi 29,5 milyar dolara seviyelerindeydi.

Edindiğimiz bilgilere göre Roblox çalışanları ve hissedarları satılabilir konumda bulunan 650 milyon hissenin 388,2 milyonunu sattı. Gerçekleşen halka arz sonrasında hisseleri 69,50 dolardan işlem görmeye başlayan Roblox'un değerlemesinin 45,2 milyar dolar seviyelerine kadar çıktığını da ekleyelim. 

2004 yılında David Baszucki ve Erik Cassel tarafından San Francisco'da kurulan bir oyun girişimi olan Roblox, bugüne kadar 9 yatırım turunda toplamda 855 milyon doların üzerinde yatırım aldı. Roblox'un yatırımcıları arasında ise Altimeter Capital, Dragoneer Investment Group, Andreessen Horowitz, Greylock, Tiger Global Management, Index Ventures, Meritech Capital Partners, Altos Ventures ve First Round Capital gibi önemli firmalar yer alıyor.

Hatırlatmak gerekirse 2006 yılından 2016 yılına kadar 10 yıl içinde sadece 9 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaşabilen Roblox, pandemi ile birlikte aylık aktif oyuncu sayısını hızla artırarak 32,6 milyon aylık aktif oyuncu seviyelerine ulaşmayı başardı. Roblox tarafından aktarılan bilgilere göre şirket 2020 yılında 924 milyon dolar gelir elde etti. Robox'un 2020 yılındaki zararı ise 253 milyon dolar seviyelerinde. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.