Bobiler.org’un ilk montesi NFT olarak satışa sunuldu

Geçtiğimiz günlerde 15. yaşını kutlayan bobiler.org, ilk montesini NFT olarak satışa çıkartarak kripto art dünyasına ilk adımını attığını açıkladı.
Bobiler.org’un ilk montesi NFT olarak satışa sunuldu

Son günlerin en popüler kavramı NFT. Dijital sanat eserlerini herkes için ulaşılabilir hale getiren NFT, ilginç rekorlara ve satışlara da sahne olmaya devam ediyor.

Buna ilk örnek; dijital sanatıyla ünlenen Beeple'dan gelmişti. Beeple'ın bir NFT eseri 69 milyon dolara satıldı. Başka bir örnek de Elon Musk'tan geldi. Yaptıklarıyla ve söyledikleriyle bir şekilde gündem olmayı başaran Elon Musk, NFT temalı yeni şarkısını NFT olarak satışa çıkardığına dair bir tweet atmıştı. Benzer bir şekilde Twitter CEO'su Jack Dorsey, ilk tweet'ini NFT olarak satışa çıkardı. Jack Dorsey'nin ilk tweeti  2.9 milyon dolara Türk asıllı Bridge Oracle ve Cryptoland'in CEO'su Sina Estavi'ye satıldı. Diğer örnek de T-Mobile'ın eski CEO'su John Legere'den geldi. Legere, Steve Aoki'nin NFT eserini 888 bin 888 dolara satın aldı.

Ülkemizde de NFT satışlarının örnekleri artmaya başladı. Mesut Özil, Genies Wearable ile yaptığı iş birliği sonucunda Mesut Özil Next Chapter Boots ve The Kit ürününü ortaya koydu. Bu dijital ürünler, NiftyGateway'de düzenlenen bir açık artırma ile satıldı. Ayakkabılar, bin 886 dolara alıcı bulurken, The Kit 2 bin 525 dolara satıldı. Son olarak Bensu Soral Baş, "RIP Black Mamba" adlı eserini OpenSea'de açık artırmaya çıkardı. Bu eser, 2,5 ETH'e satıldı.

4129Grey'in CEO'su Alemşah Öztürk, 5 farklı şiirini görsel kompozisyonlarla birleştirerek NFT Pazaryeri Foundation ve OpenSea'de açık artırmaya çıkardı. Benzer bir şekilde Faladdin de NFT eseri ‘’Mukadderat’’ı OpenSea'de satışa çıkarmıştı.

Şimdi ise geçtiğimiz günlerde 15. yaşını kutlayan bobiler.org, ilk montesini NFT olarak satışa çıkartarak kripto art dünyasına ilk adımını attığını açıkladı. Bobiler.org’un kurucularından Ozan Tüzün, platformu kurarken yaptığı ilk monteyi Rarible platfomu üzerinden satışa çıkardı. 1 gündür satışta olan monte bu yazının yazıldığı sırada yaklaşık 100 dolar değerinde bir teklif aldı.

Şu anda bobiler.org’un 100 binin üzerinde photoshop ve video üreten kayıtlı üyesi, sosyal medya üzerinde ise 500 binin üzerinde takipçisi bulunuyor. Bu ve benzeri satışların Türkiye’de de başarılı olması halinde yaratıcı içerik üretenler için olası bir gelir kaynağına dönüşeceğini söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.