Jack Dorsey'nin ilk tweeti NFT olarak 2.9 milyon dolara satıldı

Çetin geçen açık artırma sürecinin sonunda tweet, 1630.5825601 ETH'e yani 2 milyon 910 bin 835 dolar 47 cent'e Türk asıllı Bridge Oracle ve Cryptoland'in CEO'su Sina Estavi'ye satıldı. 
Jack Dorsey'nin ilk tweeti NFT olarak 2.9 milyon dolara satıldı

Jack Dorsey'nin ilk tweetinin NFT'ye dönüştürülerek NFT Pazaryeri Valuables by Cent'te açık artırmaya sunulduğunu sizlere aktarmıştık. Jack Dorsey'nin NFT pazar yerinde satışa sunulan tweeti paylaşmasının ardından dakikalar içinde 88 bin dolara ulaşan teklifler, önce 1.5 milyon dolara sonrasında ise 2.5 milyon dolara ulaşmıştı

Tweet için 2.5 milyon dolarlık teklifi veren Bridge Oracle ve Cryptoland'in CEO'su Sina Estavi'nin Türk asıllı olması ise ülkemizde konuya ilgi duyanları şaşırtmıştı. Verilen teklifin bir süredir Jack Dorsey tarafından onaylanması bekliyordu. Çetin geçen açık artırma sürecinin sonunda tweet 1630.5825601 ETH'e yani 2 milyon 910 bin 835 dolar 47 cent'e Sina Estavi'ye satıldı. 

Daha önce de paylaştığımız üzere, satıştan elde edilen gelirin yüzde 95'i Jack Dorsey'e, yüzde 5'i ise Cent'e gidecek. Eğer Estavi, Tweeti tekrar satmak isterse; yüzde 87.5'i kendisine, yüzde 10'u Jack Dorsey'e ve yüzde 2.5'i Cent'e gidecek.

Jack Dorsey, tweet satışının gündem yaratmasının ardından 9 Mart'ta paylaştığı bir tweet ile elde edilen gelirin Afrika'da Covid-19'dan etkilenenlere bağışlanacağını açıklamıştı.

Satışın ardından Jack Dorsey, bağış yaptığını belirterek Sina Estavi'ye teşekkür etti. Sina Estavi ise tweeti aldıktan sonra paylaştığı bir tweet ile; bunun sadece bir tweet olmadığını, insanların bu tweetin değerini tıpkı Mona Lisa tablosu gibi yıllar içinde anlayacağını açıkladı. 

Cent CEO'su Cameron Hejazi ise yaptığı bir açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Bu varlıkların değeri yükselebilir, değeri düşebilir, ancak burada kalacak olan şey, cüzdan (Ledger) ve 'Şu anda bunu sizden satın aldım' geçmişidir ve bu hem alıcıda hem satıcı da hem de seyircilerin hafızasında olacaktır. Bu, doğası gereği değerlidir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.