T-Mobile'ın eski CEO'su Legere, Steve Aoki'nin NFT eserini 888 bin 888 dolara satın aldı

John Legere'in Steve Aoki'nin yeni eserini 888 bin 888.88 dolara satın alması, NFT pazar yeri Nifty Gateway'de "en yüksek açık artırma fiyatı" olarak yeni bir rekora imza attı.
T-Mobile'ın eski CEO'su Legere, Steve Aoki'nin NFT eserini 888 bin 888 dolara satın aldı

ABD'li elektro house müzisyeni, yapımcı ve Dim Mak Records'un kurucusu Steve Aoki yeni sanat koleksiyonunu NFT (Non-fungible token) formatında satışa sundu. Satıştan 4.25 milyon dolar gelir elde eden Aoki, tek bir ürünü 888 bin 888 dolar 88 cent'e T-Mobile'ın eski CEO'su John Legere'e sattı. 

John Legere'in bu satın alması, NFT pazar yeri Nifty Gateway'de en yüksek açık artırma fiyatı olarak yeni bir rekor kırdı. T-Mobile'daki görevini 2019'da bırakan Legere, son zamanlarda attığı tweetlerle ve sıra dışı politik yorumlarıyla dikkat çekiyor. 

Hatırlarsanız, geçtiğimiz haftalarda Elon Musk'ın eşi Grimes, WarNymph isimli dijital sanat koleksiyonunu satışa sunmuş ve satışlar üzerinden 5.8 milyon dolar gelir elde etmişti. Görünen o ki; koleksiyonlar oluşturarak NFT üzerinden satışa sunmak ünlü sanatçılar arasında önemli bir trend haline geldi. 

Koleksiyonun detayları 

Aoki, “Dream Catcher” koleksiyonunu görsel sanatçı Antonio Tudisco ile ortaklaşa tasarladı. Projeyi yayınlamak için ise 3Lau ve RAC'ı da yöneten ve son aylarda bu isimlerin NFT'ye girmesine yardımcı olan sanatçı-yönetim şirketi YMU'dan destek aldı.

Steve Aoki, tamamı dijital animasyonlarla uyumlu ses manzaralarından (soundscapes) oluşan 11 özgün ve eşsiz parçayı açık artırmaya çıkardı. Satış 7 Mart Pazar ile 8 Mart Pazartesi tarihleri arasında devam etti. 

Aoki konuyla ilgili yaptığı açıklamada

NFT'ler bana sanatı, koleksiyon kültürünü ve müziği daha önce hiç anlayamadığım bir şekilde nihayet birleştirme fırsatı verdi. Dünyanın her ne şekilde olursa olsun bu yöne gittiğine inanıyorum. NFT'ler, durdurulamayan yeni bir yıkıcı güç. Yakında normalleşecek ve kültürümüzün yapısal bir ayağı olacak. Bunu şimdi okuyorsanız, erkencisiniz. Tüm alanı inşa etme, yenilik yapma ve yıkarak dönüştüme zamanı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.