Hayatınızı kolaylaştıracak Mac uygulamaları

MacBook modelleri macOS Big Sur işletim sistemi ve pek çok uygulama ile birlikte gelseler de 3. parti uygulamalar ile hayatınızı daha da kolaylaştırmanız mümkün. Bu haberimizde Mac modelleri ile kullanabileceğiniz en iyi uygulamalara yakından bakıyoruz.
Hayatınızı kolaylaştıracak Mac uygulamaları

Gücünü Apple tarafından üretilen M1 işlemcisinden alan yeni Mac modellerini sizlere geçtiğimiz Kasım ayında aktarmıştık. Kısa süre önce ülkemizde de satışa sunulan M1 işlemcili MacBook Air ve MacBook Pro modelleri sundukları performans ile dikkatleri çekiyor.

MacBook modelleri macOS Big Sur işletim sistemi ve pek çok uygulama ile birlikte gelseler de 3. parti uygulamalar ile hayatınızı daha da kolaylaştırmanız mümkün. Bu haberimizde ise Mac modelleri ile kullanabileceğiniz en iyi uygulamalara yakından bakacağız.

1Password

Hem iş hem de özel hayatımızda kullandığımız uygulama ve servisler için onlarca farklı şifre kullanmak zorunda kalıyoruz. Bu şifreleri hatırlamak ve yönetmek bazen oldukça zor olabiliyor. Tam da bu noktada devreye giren 1Password, hem şifrelerinizi hem de güvenlik bilgilerinizi saklayan bir kasa olarak hizmet veriyor.

Alfred

macOS işletim sisteminin eski uygulamalarından biri olarak karşımıza çıkan Alfred, kısayol oluşturma aracı olarak hizmet sunuyor. Hızlı klavye komutlarıyla uygulamalar erişmenizi, dosyaları bulmanız ve hatta webde arama yapmanızı sağlayan Alfred sayesinde eklentilerinizi üretebilir ya da Alfred kullanıcılarının üretmiş olduğu eklentileri kullanabilirsiniz.

Day One

Dijital bir günlük olarak hizmet veren Day One, günlük tutmanıza veya notlar almanıza olanak sağlıyor. Day One servisinin en önemli özelliği ise tüm Apple ekosistemi için mevcut durumda olması. Day One uygulamasını hem Mac modelleri hem iPad'ler hem de iPhone'larda kullanabilirsiniz.

Sensei

Mac modellerinizin depolama durumunu kontrol etmeniz için oldukça başarılı bir alternatif olan Sensei, uygulamaları silebilmenizden tutun da bilgisayarınızın genel sağlık durumunu kontrol etmenize kadar pek çok önemli özellik sunuyor.  

Setapp

Uygulamalar için abonelik servisi olarak hizmet veren bir uygulama olarak karşımıza çıkan Setapp, aylık üyelik bedeli karşılığında ücretli uygulamaları deneyip kullanmanıza olanak sağlıyor. Yeni ve ücretli uygulamaları denemeyi seviyorsanız Setapp sizin için oldukça başarılı bir alternatif olabilir.

NetNewsWire

Dilediğiniz konulardaki haberleri kolay bir şekilde takip etmenizi sağlayan bir uygulama olan NetNewsWire, hem macOS hem de iOS işletim sisteminde mevcut durumda.

Ulysses

Yazı yazmanıza odaklanan bir servis olarak hizmet veren Ulysses, yazı yazma deneyimini iyileştirmek adına yola çıktı. Hem macOS hem de iOS işletim sisteminde kullanılabilen Ulysses, dahili belge yönetimi ve hızlı senkronizasyon özellikleri ile ön plana çıkıyor.

E-posta uygulamaları

macOS kendi içinde bir e-posta uygulamasına sahip fakat 3. parti uygulamalara baktığımızda karşımıza oldukça başarılı alternatifler de çıkıyor. Özellikle Spike ve Spark uygulamaları hem macOS hem de iOS işletim sisteminde çalışabilmeleri ile bir adım öne çıkıyor.

Takvim uygulamaları

Aslında e-posta uygulaması ile ilgili söylediklerimizi takvim uygulamaları için de söyleyebiliriz. macOS içinde Apple'ın kendi takvim uygulaması olsa da 3. parti seçeneklere baktığımızda daha başarılı seçenekler olduğunu görüyoruz. Özellikle Fantastical ve BusyCal uygulamaları macOS içinde yer alan en iyi takvim uygulamalarından.

Görev yönetimi uygulamaları

macOS işletim sisteminde yer alan görev yönetimi uygulamalarına baktığımızda ise karşımıza Todoist, Things, GoodTasks ve OmniFocus gibi uygulamalar çıkıyor. Bu uygulamaların aynı zamanda iOS için mevcut durumda olduklarını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.