Yeni MacBook Pro 14 bin 299 TL'lik fiyat etiketiyle tanıtıldı

M1 işlemciye sahip yeni MacBook Pro'nun özellikleri ve fiyatı, Apple'ın "One More Thing" etkinliğinde açıklandı. Yeni MacBook Pro, Türkiye'de 14 bin 299 TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkıyor.
Yeni MacBook Pro 14 bin 299 TL'lik fiyat etiketiyle tanıtıldı

Apple'ın son dönemdeki üçüncü etkinliği "One More Thing", Apple Park'tan yapılan canlı yayınla gerçekleşti. Biz de Apple'ın bu etkinliğini, Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla canlı bloglama ile sizlere anbean aktardık.

Yeni Mac'leri odağına alan bu etkinlikte, MacBook Air ve Mac Mini'nin yanı sıra yeni MacBook Pro da tanıtıldı. Öncelikle M1 işlemciye sahip olacak 13 inçlik bu yeni MacBook Pro'nun, gelmiş geçmiş en hızlı ve en güçlü MacBook'lardan biri olacağını en baştan belirtelim.

2,8 kata kadar daha hızlı işlemci performansı

M1 işlemci,  dünyanın en hızlı işlemci çekirdeği olarak tanımlanıyor ve en hızlı entegre grafik özellikleri sunuyor. Apple'ın daha önce kullandığı Intel çipler ile karşılaştırıldığında ise büyük güç ve performans vadediyor. M1 çip, MacBook Pro’yu olağanüstü hızlı ve güçlü hale getiriyor. Önceki nesle göre 2,8 kata kadar daha hızlı işlem performansı sunan 8 çekirdekli CPU, karmaşık iş akışlarının ve ağır iş yüklerinin kolayca üstesinden gelecek gibi duruyor. 

20 saate kadar pil ömrüne sahip yeni MacBook Pro, bununla bir Mac’te şimdiye kadar sunulan en yüksek pil performansının da sahibi olacak. Kısacası MacBook Pro, inanılmaz bir enerji verimliliğiyle çalışıyor. 

Grafik işlem gücünde 5 kat artış

M1 çipteki 8 çekirdekli GPU, hiç tartışmasız Apple'ın bugüne kadar tasarladığı en gelişmiş grafik işlemcisi. Grafik işlem gücünde 5 kat gibi inanılmaz bir düzeyde artış sağlayarak kişisel bilgisayarlar arasında dünyanın en hızlı entegre grafik teknolojilerini sunuyor.

Güçlü yapay öğrenme performansı

Yapay öğrenme teknolojisi sayesinde video analizi, ses tanıma, görüntü işleme ve daha fazlası olağanüstü bir hız ve otomasyonla gerçekleştiriliyor. M1 çipin içindeki 16 çekirdekli Neural Engine ve kapsamlı teknolojiler, MacBook Pro’nun yapay öğrenme performansını da güçlendiriyor.

Yeni MacBook Pro, tanıtılan tüm cihazlar gibi macOS Big Sur ile entegre şekilde çalışacak. Apple, Big Sur'u "bugüne kadarki en gelişmiş yazılımı" olarak tanımlıyor. 

Big Sur ve M1 çip ile daha hızlı bir MacBook Pro

M1 çip ve macOS Big Sur birlikte çalışarak tüm sistemi daha hızlı hale getiriyor. MacBook Pro uyku modundan anında çıkıyor. Fotoğraflara göz atmak veya Safari’de gezinmek gibi günlük işler hız kazanıyor. Rosetta 2 sayesinde ise önceden kullanılan tüm uygulamalar çalışmaya devam ediyor. iPhone ve iPad uygulamalarını da doğrudan macOS Big Sur üzerinde kullanmak mümkün oluyor. 

Retina ekranda görüntüler daha gerçek

Retina ekranda görüntüler, gerçekçilik seviyesine yükseliyor. Metinler son derece net görünüyor. Parlak LED arkadan aydınlatma, siyahların koyu ve beyazların parlak görünmesini sağlıyor. P3 geniş renk yelpazesi, standart renk yelpazesine göre daha canlı yeşiller ve kırmızılar sunuyor. Her MacBook Pro’da bulunan True Tone teknolojisi, beyaz dengesini etrafınızdaki ışığın renk sıcaklığıyla eşleşecek şekilde otomatik olarak ayarlıyor.

FaceTime HD kameranın görüntü kalitesinde iyileşme ve daha fazla ayrıntı

M1 çip sayesinde FaceTime HD kamera en yeni görüntü sinyali işlemcimizden tam olarak yararlanıyor. Görüntülü toplantılarda görüntü kalitesini iyileştiriyor ve hem ışıklı hem de gölgeli alanlarda daha fazla ayrıntı yakalıyor. Böylece ister toplantı yapıyor ister podcast hazırlıyor ya da aileniz ve arkadaşlarınızla bağlantı kuruyor olun, stüdyo kalitesindeki yeni mikrofonlar sesinizi herkesin net bir şekilde duymasını sağlıyor.

14 bin 299 TL'den başlayan fiyatlarla 

Yeni MacBook Pro, Türkiye'de 14 bin 299 TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkıyor. Bugün Apple'ın kendi sitesinden yeni MacBook Pro için ön sipariş verebiliyorsunuz ve 17 Kasım'dan itibaren yeni cihaza sahip olabiliyorsunuz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.