2018'de Almanya operasyonunu başlatan Trendyol, Avrupa'da 27 ülkeye daha açıldı

Avrupa sitesinde özellikle giyim ve moda ürünlerine yer veren Trendyol, Trendyol Milla markasının yanı sıra Bambi ve Koton gibi mağazaları da öne çıkarıyor. Trendyol'un Avrupa atılımı ile yerel markalar e-ihracat fırsatı yakalayabilir
2018'de Almanya operasyonunu başlatan Trendyol, Avrupa'da 27 ülkeye daha açıldı

2018'de trendyol.de adresiyle Almanya'ya açılan Trendyol, bugün itibariyle Avrupa'daki 27 ülkenin kullanıcılarına da açıldı. Şirketin hizmet vermeye başladığı ülkeler sırasıyla; Avusturya, Belçika, Bulgaristan Hırvatistan, Çek Cumhuryeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve Birleşik Krallık olarak öne çıkıyor. 

Trendyol'un yeni ülkelere açılmasıyla birlikte bu yeni hedef kitleye özel indirimler sunmaya başladığını da belirtelim. Şirket, ilk etapta Avrupa'daki kullanıcı tabanını genişletmek adına "Welcome20" koduyla, ilk alışverişte 20 Euro'luk indirim sunuyor. Bunun yanı sıra 48 binden fazla üründe de ücretsiz kargo seçeneğine yer veriliyor. 

Trendyol'un Türkiye'deki sitesinde genellikle önemli sayıda butik, kategori ve fırsat ile karşılaşıyoruz. Şu an için Trendyol Avrupa sayfası sade görünümüyle dikkat çekiyor. Özellikle giyim ve moda ürünlerine yer veren şirket, yıllar içinde hepimizin aşina olduğu Trendyol Koleksiyonlarını ve Trendyol Milla markasını öne çıkarıyor.  

Ayrıca Koton ve Pullover markalarına ait butikler mevcut. Ürünleri kategorilerine göre incelemek istediğinizde ise Bambi, Sateen ve Y-London'ın seçili markalar arasında yer aldığını görüyorsunuz. Buna ek olarak Trendyol'dan tanıdığımız  Trend Alaçatı, Soho Excluesive ve Cool&Sexy gibi markalar da Avrupalı tüketicilerin ilgisine sunuluyor. 

Sayfanın altındaki Popüler Markalar kısmında yer alan Derimod'a bastığımızda, arama sonuçlarında Derimod ürünlerini görüyoruz. Ancak  Boyner, Yataş ve Defacto gibi markalar şimdilik arama sonuçlarında yer almıyor. Bunun yerine kullanıcılar ya 404'e sayfasına ya da Trendyol Milla ve Koton gibi arama sonuçlarına yönlendiriliyor. 

Webrazzi ekibinden siteyi mobilde test edenler, Yunanistan'dan giriş yapıldığında sepete at özelliğinin çalışmadığını ifade etti. Ancak ben bu tarz bir sorunla karşılaşmadığımı belirteyim. Dün yayına alınan Trendyol Avrupa'nın şu an için buna benzer küçük pürüzlerle karşılaşması doğal. 

Yerel markalar e-ihracat fırsatı yakalayabilir

Pandemiyle birlikte fiziksel mağazalar, yerini dijital mağazalara bırakırken Trendyol'un Avrupa pazarındaki operasyon ağını genişletmesi önemli bir hamle. Türkiye'nin tekstil gücünü, kur farkında avantaja çevirebilecek olan şirket, bu alanda faaliyet gösteren markaların da Avrupa'daki hareket alanını genişletmesini sağlayabilir.

2010 yılında Demet Mutlu tarafından kurulan Trendyol, 2018'de Alibaba'nın yaptığı yatırımla pek çok farklı alanda güçlenmeye devam ediyor. Ağustos başında Hızlı Market özelliğini yayına alan Trendyol, İstegelsin, Banabi,Getir ve Migros Hemen gibi servislerin oyun alanına adım attı.

Haziran ayında yayınladığı bir infografik ile her gün 15 milyon kişi tarafından ziyaret edildiğini açıklayan Trendyol, 18 milyon aktif kullanıcıya sahip. Şirketin Avrupa pazarındaki konumunu güçlendirmesiyle bu rakamların katlanarak artacağını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.