Trendyol, trendyol.de adresiyle Almanya'ya açıldı

Trendyol, trendyol.de adresiyle Almanya'ya açıldı

Geçtiğimiz yaz aylarında size aktardığımız haberde Alibaba tarafından Trendyol'a yaptığı yatırımı konu almıştık. Hem Trendyol'u ulaştırdığı değerleme hem de Aliababa gibi bir e-ticaret devinin ülkemize yaptığı bu durum son derece önemliydi. O dönem Alibaba'nın Trendyol için tam 723 milyon dolar ödediği ortaya çıkmıştı.

Şimdi ise Trendyol, Almanya'ya yönelik olarak trendyol.de adresi ile hizmete açıldı. Tredyol.de şimdilik Türkçe diliyle hizmet veriyor ancak yakın gelecekte Almanca olarak da hizmet vereceğini tahmin ediyoruz.

Alibaba, Trendyol'a yaptığı yatırımdan sonra kendisine Türkiye ve çevresinde büyüme hedefi koymuştu. Görünüşe bakılırsa Trendyol, ciddi bir Türk nüfusunun da bulunduğu Almanya'yı tercih ederek hem buradaki Türkleri hedefliyor hem de potansiyel Alman kullanıcıları kendine çekmeye çalışacak.

Trendyol'un Almanya operasyonu öncelikli olarak giyim odağında açılmış. Aslında bu haliyle Trendyol'un ilk halini andırıyor çünkü Trendyol da ilk kez açıldığında ağırlıklı olarak giyim kuşam üzerine bir e-ticaret sitesiydi. Alibaba yatırımının ardından Tmall modelinde yola devam edip etmeyeceğini sorguladığımız Trendyol, bugün Türkiye operasyonunda elektronik, kozmetik, ev ve yaşam ürünlerinin de satışını yapıyor.

Hatta son olarak, Trendyol IKEA ürünleri dahi satmaya başlamış. Bu anlamda ürün gamını genişleten Trendyol, pazara yeni giren Amazon Türkiye karşısında ve Hepsiburada gibi dişli bir rakiple Türkiye'de mücadele sürerken, arkasına aldığı Alibaba desteğiyle Almanya cephesini de açmış oldu.

E-ihracat için önemli bir adım mı?

Trendyol Almanya operasyonu e-ihracat konusunda önemli bir adım olabilir. Çünkü Trendyol, kendi oluşturduğu giyim markası Trendyolmilla'nın da desteğini alarak, Almanya'ya bu ürünleri gönderecek. Tredyol.de sitesinde şu anda yer alan markaların Türkiye menşeli olması da bizim dikkatimizi çekti. Kısacası Trendyol giyim sektöründe, e-ihracat yapmak isteyen markaları ve kendi markasını burada öne çıkaracak gibi gözüküyor.

Trendyol, Almanya'ya siparişleri beş gün içerisinde teslim vaadiyle yola çıkıyor. Trendyol.de adresinde fiyatların tamamı euro cinsinden listeleniyor. Trendyol.de üzerinden verilen siparişlerde kargonun da bedava olduğunu belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.