SAP, Emarsys'i satın aldı

Avrupa'nın en büyük yazılım şirketi SAP, Çok Kanallı Müşteri Bağlılığı Platformu Emarsys'i satın aldı. Tüketicilerin fiziksel mağazalardan dijitale yöneldiği pandemi döneminde, şirketin çok değerli bir yatırım yaptığını söylemek mümkün. 
SAP,  Emarsys'i satın aldı

Çok Kanallı Müşteri Bağlılığı Platformu Emarsys, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketi SAP tarafından satın alındı. Kullanım kolaylığı ve yenilikçi yaklaşımıyla son bir kaç yıldır çok kanallı pazarlamanın gözdesi olan Emarsys'in, şirketlere bulut tabanlı pazarlama platformu sunduğunu hatırlatalım. Şimdilik anlaşmanın detayları gizliliğini korusa da, Emarsys'in şimdiye kadar 55 milyar doların üzerinde yatırım aldığını belirtmekte fayda var.  Platform, şirketlerin müşterileriyle e-mail, mobil, sosyal ağlar, SMS ve Web üzerinden kişiselleştirilmiş etkileşimler kurmasını sağlıyor. Üstelik, şirketler bu etkileşimleri kolayca ölçekleyebiliyor. Emarsys, sosyal ağlarda paylaştığı bir gönderi ile ekibin heyecanını dile getirdi. 

Dünyanın 1 numaralı bulut tabanlı iş yazılım şirketi tarafından satın alınmanın gururunu paylaşan şirket, satın alma ile SAP Commerce Anywhere Strategy'nin (Her Yerde Ticaret Staretejisi) bir parçası olduklarını açıkladı. 

Bu arada bu yeni anlaşmanın, SAP'nin etkileşim platformları odağındaki ilk satın alması olmadığını söyleyelim. SAP, 2018'in Kasın ayında 8 milyar dolar nakit karşılığında halka arza hazırlanan anket ve araştırma yazılımı şirketi Qualtrics'i satın almıştı

Görünen o ki SAP, rotasını müşteri bağlılığı ve etkileşimine çevriyor. Tüketicilerin fiziksel mağazalardan dijitale yöneldiği pandemi döneminde, şirketin çok değerli bir yatırım yaptığını söylemek mümkün. 

 SAP CEO'su Christian Klein yatırıla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Emarsys müşteri etkileşim platformunu SAP ve Qualtrics'in önde gelen SAP S / 4HANA ve Deneyim Yönetimi teknolojisine eklemek, müşterilerimiz için pazarda benzersiz olan yeni olanaklar sunuyor. Bugün dünya çapındaki markaların başarısı, cazip bir müşteri yolculuğu sunma ve müşterilerin bireysel beklentilerini karşılama yeteneklerine bağlıdır. Bu beklentileri karşılamak için, ön ofis verileri arka ofis özellikleri ve bireysel müşteri geri bildirimleriyle entegre edilmelidir. İşlem kapandığında SAP, markaların deneyim verileri de dahil olmak üzere işlerinin her bölümünü müşteriye bağlamasını sağlayacak. Herhangi bir zamanda tüm kanallarda hiper kişiselleştirilmiş dijital ticaret deneyimlerine olanak tanıyan "her yerde ticaret" stratejisi için bir portföy sunacağız. 

SAP Müşteri Deneyimi Başkanı Bob Stutz ise şöyle konuştu:

Müşteri bağlılığı teknolojisi son on yılda muazzam bir şekilde gelişti ve bu süre zarfında Emarsys, tüm kanallarda markalar ve müşteriler arasında gerçekten kişiselleştirilmiş, bire bir dijital etkileşim sağlayan birinci sınıf bir platform olarak ortaya çıktı. Emarsys teknolojisi sayesinde, SAP Müşteri Deneyimi çözümleri, ticaret sinyallerini arka ofisle ilişkilendirebilir ve müşterinin tercih ettiği kanalı, alakalı ve tutarlı bir şekilde kişiselleştirilmiş bir mesajla etkinleştirerek müşterilere kendi katılımlarını seçme özgürlüğü sağlayabilir.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.