Deloitte Technology Fast 500 EMEA listesine giren 21 Türk şirketi yakından tanıyın

2019 programında Türkiye'den listeye girmeye hak kazanan 21 şirketin faaliyetlerini, sunduğu hizmetleri, ürettiği ürünleri ve müşterilerini sizlerle paylaşıyoruz. 
Deloitte Technology Fast 500 EMEA listesine giren 21 Türk şirketi yakından tanıyın

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki en hızlı büyüyen teknoloji firmalarının belirlendiği Deloitte Technology Fast 500™ EMEA listesi açıklandı. Listede Birleşik Krallık'tan Revolut firması yüzde 39 bin 754 büyüme ile zirveye yerleşti. 

Bu yılın Teknoloji Fast 500™ listesinde ortalama büyüme oranı geçen yıla göre artarak yüzde 1.258 olarak gerçekleşti. 2019 programında Türkiye'den listeye girmeye hak kazanan 21 şirketi sizlerle paylaşıyoruz. 

1.Bulutistan

Listeye 20. sıradan giren Bulutistan yüzde 5085 büyüme  Yazılım sektöründe faaliyet gösteren girişim, yenilikçi bulut bilişim servisleri sunuyor. Şirketin sunduğu hizmetler arasında IaaS / PaaS Bulutu, SAP / Hana Bulutu, Yedekleme Bulutu ve Ofis bulutu gibi faklı seçenekler yer alıyor. Girişim, işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik bulut çözümler sunmaya odaklanıyor. 

2.REM People

Listeye 57. sıradan katılan REM People yüzde 2003 büyüme gösterdi. Kendilerini perakende odağında yeni nesil araştırma ve analiz şirketi olarak konumlandıran REM People, perakende sektörünün dijitalleşmesine katkıda bulunuyor. Girişimin ağırlıklı olarak tüketim ürünleri, tüketici elektroniği, telekomünikasyon ve ilaç şirketlerine hizmet verdiğini söyleyelim. Girişim, REM İnstore ve REM insert ürünleriyle şirketlerin ürünlerini fiziksel mağazalarda satmasını kolaylaştırıyor. 

3.Teknofix

Girişim listede 94. sırada yer alıyor.  yüzde 1449 büyüyen girişim İletişim sektöründe faaliyet gösteriyor.Teknofix, Teknoloji Ortaklarının saha operasyonlarını yürütürken, şirketlerin müşteri memnuniyeti kazanmasını sağlıyor. Girişimin saha yönetimi, back-office ve çağrı merkezi olmak üzere üç farklı başlıkta uçtan uca verimli ve etkin bir süreç yönetimi yaptığını söyleyelim. 

4.Fbt

Listeye 100. sıradan dahil olan FBT Türkiye, bir teknoloji ve algoritmik borsa şirketi. Yüzde 1291 büyüme kaydeden girişim, blokchain platformlarında döviz dağıtımı, pazar yaratmaya yönelik araçlar üretiyor. Aynı zamanda sunduğu finansal yazılımlar ile 3d güvenli banka ödemelerine alt yapı sağlıyor. 

5.otelz.com

Yüzde 797 büyüme göstererek 177. sırada yerini alan otelz.com, online otel rezervasyon platformu. Şubat ayında Otelz'in, son dört yılda yüzde 1593 büyüme kaydettiğini sizlerle başlaşmıştık. Otelz tarafından açıklanan verilere göre platformda gerçekleştirilen en hızlı işlem 24 saniye sürdü. Ayrıca en çok rezervasyon yapan kullanıcı bir yılda toplam 119 rezervasyon işlemi gerçekleştirdi.

6.Pixery

Yüzde 730 büyüme gösteren Pixery, listede 191. sırada yer alıyor. Yenilikçi video odaklı uygulamalar üreten girişimin Ankara, İstanbul ve San Francisco'da ofisleri bulunuyor. Girişim, 40 kişiden fazla ekibiyle Apple ve Google uygulama marketlerinde üst sıralara çıkan ve 40 milyon kişi tarafından kullanılan uygulamalar üretiyor. Şirketin ürettiği uygulamalar arasında funimate ve impresso öne çıkıyor. Funimate uygulamasının Apple tarafından "2016’nın En İyi Uygulaması" olarak seçildiğini ve Google tarafından ise "Editör’ün Seçimi" olarak öne çıkarıldığını da ekleyelim. Impresso ise sosyal medya için oldukça hızlı bir şekilde başarılı videolar hazırlamanıza olanak tanıyor. 

7.EMFA 

Listeye 212. sıradan dahil olan EMFA Yazılım Danışmanlık; yüzde 679 büyüme gösterdi. 2013 yılının ikinci çeyreğinde kurulan şirket, bilgi teknolojileri alanında hem kamu kurum ve kuruluşlarına hem de ile özel sektöre hizmet veriyor. Şirketin insan kaynakları yönetiminden çağrı merkezi ses çözümlerine ve hatta adli ve itibari ses doğrulama yazılımlarına kadar pek çok alanda ürüne sahip. Şirket ayrıca BT yönetimine dair hizmetler ve kalite alanında danışmanlık da sunuyor. 

8.iyzico

Yüzde 678 büyüme gösteren ödeme alt yapısı Fintech'i iyzico 213. sırada yer alıyor. Barbaros Özbuğutu ve Tahsin Isın tarafından kurulan iyzico'nun 6 yıllık serüvenin ardından rakibi konumundaki PayU tarafından 165 milyon dolara satın alındığını daha önce sizlere aktarmıştık.Barbaros Özbuğutu, şubat ayında Twitter hesabından yaptığı paylaşımla birleşme sonrası öne çıkan rakamları paylaştı.Birleşme sonra 50 binden fazla üye iş yeri ile senelik 15 milyar TL'den fazla işlem hacmi gerçekleştirildi. 13 milyon saklı kart hafızası bulunan şirket, 200 kişilik ekibi ile hizmet verdiğini açıkladı.

9.Enqura

343 sırada yer alan ve yüzde 334 büyüyen Enqura, finans odaklı dijital bankacılık ve dijital sigortacılık platformu. Globalde de Londra, Basel, Dubai ve New Jersey gibi şehirlerde de faaliyet gösteren Enqura'nın ofisine yer vermiştik. Girişimin müşterileri arasında Akbank, Teb, Halkbank, Türktelekom ve arçelik gibi tanınan pek çok marka mevcut. Girişim kurumlar için finasal güvenlik, blockchain ve yapay zeka çözümleri sunuyor. 

10.ISSD

Akıllı trafik sistemleri sunan ISSD yüzde 321 büyüme ile listenin 351. sırasında yer alıyor. Türkiye'nin Patentli İlk Dinamik Kavşak Kontrol Sistemine sahip olan girişim, 11 farklı trafik yönetim ve denetim sistemi üretiyor. Şirketin ürettiği ürünler arasında Trafik denetleme sistemleri, alternatif veri toplama sistemleri, trafik simülasyon yazılımları, kavşak iyileştirme ve yol etüt çalışmaları yer alıyor.  Dinamik Kavşak Yönetim Sistemi, CHAOS®, Türkiye genelinde yaklaşık 750 noktada ve dünyada 6 ülkede aktif olarak kullanılıyor. 

11.PayTR

Yüzde 301 büyüyen ödeme alt yapısı PayTR listeye 368. sıradan giriyor. Sanal Pos ve Ödeme çözümleri sunan girişim, geliştirdiği ve optimize ettiği yazılım ve kontrol sistemleriyle web mağazalarının sahtecilik kaynaklı kayıplarını en düşük seviyeye getiriyor. Şirketin iş ortaklıkları idesoft'tan akakçe'ye kadar ciddi bir çeşitliliğe sahip. Müşterileri arasında ise Shopier ve enuygun dikkat çekiyor. 

12.Paycell 

Turkcell'in ödeme altyapısı Paycell, yüzde 259 büyüme ile 396. sırada yer alıyor.  Para transferi, ödeme hizmetleri, cüzdan ve Turkcell'e TL yükleme özellikleri sunan Paycell, aynı zamanda İstanbulkart'a bakiye yükleme ve harçlık gönderimi özellikleriyle de dikkat çekiyor. Kullanıcıların Paycell'den faydalanmak için Turkcell Cep Hattı kullanmasına gerek olmadığını hatırlatalım.

13.OBİLET

Listede 405. sırada yer alan OBİLET; yüzde 249 büyüme gösterdi. Otobüs ve uçak bileti satış platformu olan girişimin mobil uygulamaları bugüne kadar 5 milyondan fazla indirildi ve mobil uygulama mağazalarında kendi kategorisinde 1. sırada yer alıyor. Obilet, 200’e yakın otobüs firması ile çok sayıda havayolu firmasının biletlerini web sitesi, mobil internet sitesi ve mobil uygulamaları ile yılda 200 milyon ziyaretçi ve 4 milyon tekil müşteri ile buluşturuyor. Yıllık 10 milyon otobüs ve uçak bileti satış sayısına ulaşan bilet satış platformu obilet.com, bu ayın başında otobüs ve minibüs kiralama hizmetini de kullanıcılarına sunmaya başladı. 

14. Mobven

407. sırada bulunan Mobven, yüzde 246 büyüdü. Mobven geçmişte MomentumCapture ve HesapAl gibi servisler ile karşımıza çıkmıştı. Geçen yıl Ödeme çözümleri sunan Asseco South Eastern Europe (ASEE) grup firması Payten, Mobven'i satın aldıklarını açıklamıştı. Mobven, havayolu şirketlerinden bankalara, telekom şirketlerinden e-ticaret platformlarına kadar pek çok farklı alanda çalışıyor. Hizmet verdiği firmalar arasında Türkiye İş Bankası, Akbank, Banabi, Enerjisa, İgdaş ve Enejisa öne çıkıyor. 

15. BİLETALL

Yüzde 231 büyüme gösteren Biletall, listenin 415. sırasında. Platformunda otobüs, uçak ve feribot bileti rezervasyonu sunan Biletall, 5 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Kayseri merkezli bir biletleme şirketi, 2018 yılında ise 7,5 milyon işlem gerçekleştirmeyi başarmıştı. Aynı yıl n11.com, Biletall.com altyapısıyla uçak bileti satışına başlamıştı. 

16.Apsiyon 

Yüzde 196 büyüyen Apsiyon, listede 450.sırada yer alıyor. Toplu yaşam alanı yöneticilerine CRM’den finans yönetimine, iş takibinden elektronik güvenlik sistemlerine kadar entegre çözümler sunuyor. Mart ayında 5 milyon dolar yatırım alan girişim, mevcut yatırımcılarından EarlyBird Digital East Fund ile birlikte Jak Baruh’u da hissedarlarının arasına ekledi.Girişimin Covid döneminde Komşum Var'dan online sayaç okumaya kadar pek çok özellik sunduğunu hatırlatalım. 

17. ETA Elektronik Tasarım

452. sırada yer alan şirket, Yüzde 195  büyüme gösterdi. Şirket, Eğitim Simulatörleri Otomatik Test Sistemleri, Test Program Setleri, Atış Poligonları Geçiş Kontrol Sistemleri, Gerçek Zamanlı Kontrol ve Sürücü Yazılımları üretiyor. Şirketin geçen yıl da listede yer aldığını hatırlatalım. 

18.Hype

Yüzde 182 büyüme ile 471. sırada yer alan Hype, Performans Odaklı Reklam ve Pazarlama Yönetimi, Veri Entegrasyonu ve Analizi, Dönüşüm Optimizasyonu, Arama Motoru Optimizasyonu ve Teknoloji Danışmanlığı alanlarında çözümler üretiyor. Şirketin çalıştığı markalar arasında Pegasus, Turkcell ve Akbank dikkat çekiyor. Trafik kazanımı, optimizasyon ve veri analizi başlıkları altında pek çok farklı alanda hizmet veriyor. 

19. Simsoft

478. sırada yer alan Simsoft, yüzde 174 büyüme gösterdi. Simsoft; 2006 yılında simülasyon sistemleri, askeri yazılımlar ve ciddi oyun uygulamaları ile ilgili Ar-Ge projeleri geliştirmek amacıyla kuruldu. Şirket,  Simülatörler, Savunma ve Havacılık Sistemleri, Görsel Sistemler, Oyun ve Simülasyon olmak üzere dört ana grupta faaliyet gösteriyor. Şirketin hizmet verdiği kurumlar arasında Aselsan Havelsan ve Türk Havacılık Uzay Sanayii yer alıyor. 

20.V-Count

Yüzde 173 büyüyen V-Count listenin 482. sırasında yer aldı. Fiziksel mekanlar için e-ticaret sitelerindeki gibi ziyaret analizleri sunan V-Count, 900'den fazla şirkete hizmet veriyor. Tek bir platform üzerinden fiziksel mekanlarınızdaki ziyaret sayılarını görmenizi ve operasyonlarınızı optimize etmenizi sağlayan V-Count'un müşterileri arasında Samsung, Sephora, Vodafone, Ford, Marks&Spencer, Svarovski ve IKEA gibi birbirinden farklı tanınmış markalar  yer alıyor. 

21. ANOVA 

483. sırada yer alan Anova, yüzde 172 büyüme kaydetti. Mekanik/elektronik tasarım, simülasyon ve üretim hizmetlerini bütünleşik olarak sunan şirket, silah sistemleri ve entegrasyon projeleri, turbo makine sistemleri ve çevresel iklimlendirme sistemleri üretiyor. Ayrıca şirket, ASELSAN’ın sayılı stratejik iş ortaklarından biri olarak öne çıkıyor. Şirketin hizmet verdiği markalar arasında BMC, Ford ve Bosch bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.