Funimate'le tanıdığımız Pixery Labs, dünya genelinde 40 milyonu aşkın kullanıcıya ulaştı

Funimate'le tanıdığımız Pixery Labs, dünya genelinde 40 milyonu aşkın kullanıcıya ulaştı

Mobil video uygulamaları geliştiren yerli bir yazılım firması olarak karşımıza çıkan Pixery Labs, 2014 yılında kuruldu. Dr. Kemal Uğur ve Dr. Oğuz Bici tarafından kurulan Pixery Labs, Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2018 Programı'nda yüzde 4 bin 632 büyüme başarısı ile 4.lük ödülünün sahibi de oldu.

İstanbul’da İTÜ Teknokent ve Ankara’da ODTÜ Teknokent’te ofislere sahip olan Pixery Labs, toplamda 30 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. 2014 yılından bu yana iki adet mobil uygulama geliştiren Pixery Labs, video ve grafik işleme alanlarında Ar-Ge faaliyetleri ile kendi geliştirdikleri kütüphaneleri kullanıyor.

Pixery Labs Ankara ekibi

Pixery Labs'in ilk uygulaması olan Funimate'i 2014 yılının Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Hem iOS hem de Android platformlarında ücretsiz olarak yer alan Funimate, eğlenceli videolar oluşturmanıza olanak tanıyor.

2017 yılında ise Impresso uygulamasını geliştirmeye başlayan Pixery Labs, uygulamanın ilk versiyonunu 2018 yılının Nisan ayında kullanıma sundu. Ar-Ge çalışmaları ile globalde rekabetçi yüksek teknolojiler geliştirip, bunları kullanımı kolay bir şekilde son kullanıcılarla buluşturmayı hedefleyen Pixery Labs, yeni nesil jenerasyonun eğlenceli bir şekilde müzik videoları yaparak yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri uygulamalar geliştiriyor.

40 milyonu aşkın kullanıcı

Bugüne kadar sadece ileri seviye video editörlerinde kullanılabilen farklı efektleri, mobil uygulamada kullanmayı mümkün hale getiren Pixery Labs, son kullanıcıların eğlenceli ve yaratıcı müzik videoları yapabilmelerini sağlıyor. Özellikle Funimate uygulaması ile büyük başarı yakalayan Pixery Labs, Funimate ile 40 milyon, Impresso uygulaması ile ise 300 bini aşkın kullanıcıya ulaştı.

Pixery Labs İstanbul ekibi

Funimate uygulamasının Apple tarafından "2016’nın En İyi Uygulaması" olarak seçildiğini ve Google tarafından ise "Editör’ün Seçimi" olarak öne çıkarıldığını da ekleyelim. Özellikle yurt dışında Adobe Spark Video, Ripl, Magisto, Animoto ve Quik gibi rakiplere sahip olan Pixery Labs, zor teknolojik problemleri kullanıcı dostu yöntemlerle çözerek rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

1 haftalık ücretsiz deneme süresinden sonra hizmetleri için haftalık veya aylık abonelik modeli sunan Pixery Labs, bugüne kadar herhangi bir yatırım almadı. Artırılmış / Sanal gerçeklik ve makine öğrenme teknolojilerine Ar-Ge yatırımları yapmayı hedefleyen Pixery Labs, geliştireceği yeni uygulamalar ile önümüzdeki 5 yıl içinde globalde kendi alanında bilinen şirketler arasında yerini almayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.