Elon Musk, yapay zekanın kendilerinden daha akıllı olamayacağını söyleyen insanları eleştirdi

Elon Musk "Yapay Zeka'nın kendilerinden daha akıllı olabileceğini düşünmeyen insanlar, zannettiklerinden daha aptallar." dedi.
Elon Musk, yapay zekanın kendilerinden daha akıllı olamayacağını söyleyen insanları eleştirdi

Daha önce Tesla CEO'su Elon Musk'ın Yapay Zeka üzerine "korkutucu" açıklamalar yapması nedeniyle eleştirildiğini sizlere aktarmıştık. Facebook'un Yapay Zeka yöneticisi Jerome Pesenti, Musk'ın iddia ettiği gibi "yapay genel zeka" ya da insan aklıyla aynı zekaya yakın bir AI sistemi olmadığını savunmuştu

Musk çarşamba günü yaptığı açıklamada "Yapay Zeka'nın kendilerinden daha akıllı olabileceğini düşünmeyen insanlar, zannettiklerinden daha aptallar." dedi.

Musk açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Bir yıldan beri bu yapay zeka konusunda açıklamalar yapıyorum. Yapay zekanın nereye gittiği konusunda endişe duymalıyız. Yapay zeka konusunda en çok yanıldığını gördüğüm insanlar, en akıllı olanlar; çünkü bir bilgisayarın kendilerinden daha akıllı olabileceğini hayal edemiyorlar. Mantıklarındaki kusur tam olarak bu. Onlar, sadece düşündüklerinden daha aptallar.

Musk şimdiye kadar yapay zeka hakkında yaptığı açıklamalarda; yapay zekanın insan zekasını geride bırakacağını ve insanlık için nükleer silahlardan daha tehlikeli olduğunu ifade etmişti.

Mayıs ayında CNBC'de yayınlanan bir haberde ABD Yapay Zeka topluluğundan ismini vermek istemeyen biri, Elon Musk'ın yapay zeka hakkındaki görüşlerinin olumsuz yönde bir dikkat dağınıklığı yarattığını öne sürmüştü. İsmini vermek istemeyen başka bir yapay zeka araştırmacısı ise; Musk'ın yaptıkları hakkında bilgisi olup olmadığını merak ettiğini söylemişti.

Elon Musk'ın geçmişte yaptığı açıklamalar; Jerome Pesenti'nin yanı sıra Facebook'ta çalışan pek çok kişi tarafından olumsuz tepkilerle karşılandı. Daha önce Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Musk'ı "sorumsuz" olarak nitelendirirken, Facebook'un YZ Bilim Uzmanı Yann LeCun, Musk'ın delirdiğini söylemişti. 

Görünen o ki; Musk yaptığı açıklamalardan ve Yapay Zeka karşısındaki duruşundan vazgeçmeyecek. Elon Musk'ın yapay zeka şirketleriyle olan geçmişini düşündüğümüzde; endişelerinin ne kadar yerinde olduğu ciddi bir soru işareti.

Musk, 1 milyar dolarlık OpenAI laboratuvarı ve daha sonra Google tarafından satın alınan Londra merkezli DeepMind da dahil olmak üzere birçok önde gelen yapay zeka girişiminin ilk yatırımcılarındandı. Musk, Tesla ile çıkar çatışmalarından kaçınmak için 2018'de OpenAI'ın kurulundan ayrıldı. Açıkçası, Elon Musk'ın açıklamalarının doğruluk payını önümüzdeki yıllarda yaşayarak göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.