Türkiye'den silikon vadisine açılan Hazelcast 50 milyon dolar yatırım aldı

D serisi yatırım turu kapsamında 2019'un Haziran ayında 21 milyon dolar yatırım alan şirket, yatırım turunu aldığı 28 milyon dolar ile kapattı. 
Türkiye'den silikon vadisine açılan Hazelcast 50 milyon dolar yatırım aldı

2012 yılında Türkiye'den silikon vadisine açılan açık kaynaklı veri dağıtım platformu Hazelcast,en son 2014 yılında  Earlybird Venture Capital'den aldığı 11 milyon dolarlık yatırımla gündeme gelmişti.

Hazelcast, bugün D serisi yatırım turunu 50 milyon dolar ile kapattığını duyurdu. Şirketin 2019'un Haziran ayında 21 milyon dolar yatırım almasıyla başlayan D serisi, 28 milyon dolarlık yatırım ile kapandı. 

Yatırım turunun liderliğini European Bank for Reconstruction and Development'ın (EBRD) yatırım sermayesi programı ve Deutsche Investitions üstlenirken, yatırım turuna C5 Capital, Bain Capital Ventures, Earlybird Venture Capital, Capital One Growth Ventures ve Comerica Bank katılım gösterdi. 

CEO Kelly Herrell, yatırım ile ilgili yaptığı açıklamada, alınan yatırımın, şirketin daha önce duyurduğu Intel ile hayata geçirilen mühendislik programı ve IBM aracılığıyla bir satış anlaşması da dahil olmak üzere, şirketin kapladığı alanı genişletmek ve çeşitli avantajları, kurumsal bulutları ve makine öğrenimi girişimlerini hızlandırmak için kullanılacağını söyledi.

Enes Akar, Fuad Malikov ve Talip Öztürk tarafından kurulan HazelCast'in In-Memory (tümüyle hafızada tutan) tarzda, Data Grid sunucularla veri taşıma işi yaptığını hatırlatalım. Son zamanlarda hızlı In-Memory programlamanın silikon vadisinde rağbet görmesiyle, yatırımcıların radarına giren şirket, dünyanın önde gelen şirketlerinin yeni nesli çözümleri hayata geçirmesini kolaylaştırabilir. 

Şirketlerin Hazelcast'ten faydalanarak hayata geçirebileceği çözümler arasında gerçek zamanlı dolandırıcılık tespitinden ödeme süreçlerine, risk analizinden bakım öngörülerine ve hatta bağlantılı araçlara kadar pek çok sektöre yayılan başlıklar yer alıyor. Aynı şekilde şirketlerin HazelCast alt yapısıyla uygulamalarında da iyileştirmeler yapabileceğini söyleyelim. Kullanıcıların uygulama içinde bekleme sürelerini minimuma indiren Hazelcast, işletmelerin müşteri deneyimini de yukarı taşıyor. 

Şirketin ayrıca bir Hazelcast Cloud sistemine sahip olduğunu da ekleyelim. IMDG kümelerini düzenleyen, ölçeklendiren ve güncelleyen bir hizmet olan Hazelcast Cloud, Amazon Web Services, Microsoft Azure, Cloud Foundary, OpenShift ve Google Cloud Platform gibi genel bulutların yanı sıra şirket içi ve hibrit bulutlarda destekleniyor.

Yatırımcılara baktığımızda, gerçek zamanlı dolandırıcılık tespiti ve ödeme süreçlerindeki hızın özellikle finans ve bankacılık sektörü tarafından ilgiyle karşılandığını söylemek mümkün. Hatta Hazelcast’in müşterileri arasında dünyanın en büyük bankalarından 24'ü yer alıyor. Ayrıca dünyanın önde gelen perakendecilerinden sekizine hizmet veren Hazelcast, başta  JPMorgan Chase, Charter Communications, Ellie Mae, UBS ve National Australia Bank olmak üzere en büyük altı telekom şirketini de müşterilerine eklemiş durumda. Hazelcast'in rakipleri arasında ise Alluxio'nun yanı sıra Igneous Systems, Kubernetes, Reduxio ve OnApp yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.