4. dönemine hazırlanan Hamdi Ulukaya Girişimi'nin öne çıkan rakamları

Seçilen Girişimci Adayı ve Startup kurucuları New York Üniversitesi ve Chobani Kuluçka Merkezi’nde düzenlenecek girişimcilik seminerlerine katılacak.
4. dönemine hazırlanan Hamdi Ulukaya Girişimi'nin öne çıkan rakamları

Girişimci Adayı ve Startup Destek Programı olmak üzere iki ayrı program sunan Hamdi Ulukaya Girişimi, 4. dönemine hazırlanıyor. 2017 yılında ilk dönemini gerçekleştirerek 3 bin 694 başvuru alan Hamdi Ulukaya Girişimi, ikinci yılında 9 bin 615 başvuru alarak dikkatleri üzerine çekmişti. Geçtiğimiz yıl üçüncü dönemini gerçekleştiren program, 35 bin 105 başvuru ile çıtayı yükseltti.

Girişimci adaylarının 4'te 1'i şirketini açtı

Şimdiye kadar girişimci adayları arasındaki şirketleşme oranını yüzde 26'ya taşıyan Hamdi Ulukaya Girişimi, programa katılan girişimler ise ortalama olarak yüzde 50 oranında büyüdüğünü belirtiyor. Chobani'nin kurucusu Hamdi Ulukaya'nın, bu iki projeyle birlikte hem girişimciliği tüm Anadolu’ya yaymayı hem de sosyal problemlere duyarlı girişimci liderler yetiştirmeyi planladığını da belirtelim.

Destek programına katılan girişimler: ForFarming, Parrotize

Daha önce sizlere aktardığımız ForFarming, Parrotize, Deveci gibi girişimleri Startup Destek Programı'na alan projenin söylemi ise girişimleri dünyaya açma. Bu amaçla ile girişimleri New York'a götüren projede hem mentor desteği hem de ilgili alandaki uzmanlarla tanışma imkanı sunuluyor.

Girişimci Adayı Destek Programı’na 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler başvurabilirken; Startup Destek Programı’na ise ürün veya servisini pazara sunmuş Türkiye’de kurulan girişim kurucuları başvurabiliyor. Ulukaya Girişimi'ne başvuran girişimci adayları dört adımlık değerlendirme sürecinin ardından New York programına katılma hakkı kazanacak. Startup kurucuları ise Chobani’nin New York SoHo’daki Kuluçka Merkezi’nde kendilerine ayrılan özel ofislerinde çalışırken, ABD’de bulunan üst düzey yöneticileriyle görüşerek şirketlerini büyütebilecek.

Seçilen Girişimci Adayı ve Startup kurucularının Türkiye’deki hedef belirleme toplantısının ardından New York Üniversitesi ve Chobani Kuluçka Merkezi’nde düzenlenecek girişimcilik seminerlerine katılacağını da belirtmekte fayda var. Girişimci Adayları bir yıl sürecek olan program kapsamında iş planı hazırlama, şirket kurma, PR gibi alanlarda destek alacak. Startuplar ise bu süre zarfında yatırımcılarla buluşma ve global pazara erişim fırsatı yaklamış olacak. 

Katılımcılar, New York programı bitiminde düzenlenecek olan Demo Day’de mentor ve yatırımcılardan oluşan bir gruba sunum yapacak.Tüm giderlerin Ulukaya Girişimi tarafından karşılandığı programda ayrıca Girişimci Adayları'na program boyunca aylık 500 TL burs ve şirket kuruluş desteği verildiğini de ekleyelim.

Üstelik programa başvuru için yabancı dil veya üniversite şartı bulunmaması da girişimci adaylarını bu konuda adım atmaya teşvik edebilir. Hamdi Ulukaya Girişimi’ne başvurmak isteyenler 22 Aralık tarihine kadar www.ulukayagirisimi.com adresi üzerinden başvuru yapabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.