Yurt dışında komisyonsuz para çekimi odağında dikkat çeken iş birliği: PeP ve VISA

PeP Visa kart sahipleri, yurtdışında ve internette avantajlı kurlardan harcama yaparken, yurt dışındaki ATM'leri de komisyonsuz olarak kullanabilecek.
Yurt dışında komisyonsuz para çekimi odağında dikkat çeken iş birliği: PeP ve VISA

Türkiye'nin yerli dijital cüzdanı PeP ve Visa, yeni iş birliğini duyurdu. Bu yeni iş birliği kapsamında PeP Visa kart sahipleri dünyanın her yerinde ve internette yaptıkları harcamaları avantajlı döviz kurlarıyla gerçekleştirecek. 

Bunun yanı sıra kart sahiplerinin yurt dışındaki ATM'leri komisyonsuz olarak kullanabileceğini de ekleyelim. PeP Kart sahipleri, yüzde 50'ye varan düşük maliyetlerle 7/24 para transferi yapabilecek.

Paladyum Elektronik Para A.Ş. Genel Müdürü Artun Kumrulu, yaptığı açıklamada Visa logolu PeP kart ve buna bağlı para transferi ve yurt dışı işlemlerinin hem ticari hem de bireysel harcamalarda kur farkından zarar görmeden gerçekleştirilmesini amaçladıklarını belirtti. Pep üyelerinin Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da avantajlardan yararlanacağını açıklayan Kumrulu, hedef kitlelerinin yurt dışını ticari ve turistik amaçla ziyaret edenler,  yurt dışına giden öğrenciler, yurt dışında yaşayanlar ve yurt dışından ödeme alan kişi ve şirketler olduğunu dile getirdi.

Kumrulu açıklamasına şu sözlerle devam etti: 

"Visa logolu yeni PeP kartlar ile tüm bu segmentlere para transferi, ödeme alma gibi işlemlerde yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da avantajlı döviz kurları ve 7/24 hızlı işlem olanağı sunuyoruz. Örneğin, İngiltere’ye hafta içi, hafta sonu demeden para transferi yapıyor ve bunu sadece 5 dakikada gerçekleştiriyoruz”

Türkiye'de 500 bin bireysel kullanıcı ve KOBİ kart müşterisine ulaştıklarını söyleyen Kumrulu, Visa iş birliğiyle birlikte 1 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi. Bireysel ve kurumsal olarak kullanılabilen PeP'in,yurt içi ve yurt dışında 7/24 para transferi, fatura, kurum ve diğer ödemelere olanak sağlarken, akaryakıt alımlarında özel avantajlardan yararlanma imkanı sunduğunu hatırlatalım.

Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel yeni iş birliğine dair açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Bugün tüm dünyada fintech’ler, yenilikçi ve teknoloji odaklı iş modelleri sayesinde, ödeme sektöründe hayatı kolaylaştıran ve özel ihtiyaçlara cevap veren yeni ürün ve hizmetler sunuyor. PeP’in ortaya koyduğu yaratıcı ve tüketici dostu fikir, özellikle yurt dışı alışverişleri için dijital bir ortamda, basit ve şeffaf bir hizmet beklentisi olan tüketicilerin ihtiyacına karşılık veriyor. İşbirliğimiz sayesinde PeP kart sahipleri, PeP’in sağladığı faydaları Visa’nın 200 ülkede 54 milyon işyeri ve 2,7 milyon ATM’yi kapsayan ağı ile dünyanın dört bir yanında kullanarak kolayca işlem yapma imkanına sahip olacak. İleri teknolojiyi gündelik yaşama entegre etme ve uluslararası ödemelerde tüketicilere pürüzsüz bir ödeme deneyimi sağlama vizyonumuzla birebir örtüşen bu çözümün bir parçası olmaktan ötürü mutluyuz”

PeP Visa kart, 17 farklı döviz biriminde destek sunarken, yurt dışında ücretsiz wifi kullanımı ve yurt dışı çıkış harcının iadesi gibi avantajlarla da öne çıkıyor. İkilinin iş birliği kapsamında ilerleyen dönemde PeP'in, Vısa'nın API'leri üzerinden yeni eklentiler ve geliştirmeler yayına almayı planladığını da belirtmekte fayda var. 

Güvenlik ön planda: her işlemde yenilenen şifre ve sanal kart numarası 

Visa iş birliğiyle yurt dışına açılan PeP, online alışverişte de yeni ve güvenli bir müşteri deneyimi sunduğunu açıkladı. Kart hizmetlerinde, güvenlik için her işlemde yenilenen şifre ve sanal kart numarası seçeneği sunan PeP, böylece kart numarası veya şifresinin izinsiz olarak başkalarının eline geçmesiyle oluşabilecek riskleri ortadan kaldırıyor. Son olarak PeP'in ‘Para iste’ özelliği ile tahsilat, hak ediş yönetimi ve sosyal medya üzerinden satışlara yepyeni imkânlar sunduğunu ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.