Hamdi Ulukaya Girişim Programı Türkiye'den çıkacak yeni Chobani'leri arıyor

Hamdi Ulukaya Girişim Programı Türkiye'den çıkacak yeni Chobani'leri arıyor

ABD'nin popüler paket yoğurt markası Chobani'nin kurucusu Hamdi Ulukaya, 2014 yılında açılan Chobani Food Incubator (Chobani Kuluçka Merkezi) ile Türkiye'deki girişimcilere özel bir program başlattı. Hamdi Ulukaya Girişimi adıyla açılan Chobani'nin yeni programı tamamen Türkiye'ye özel ve karşılıksız bir destek programı niteliğinde.

ABD’de son 10 yılın en hızlı büyüyen ve en yenilikçi şirketlerinden biri olan Chobani, İngilizce öğrenmek için Amerika’ya giden Hamdi Ulukaya'nın imza attığı bir girişimcilik başarısı. Yoğurt gibi çok basit bir gıdayı zenginleştiren ve markalaştıran Ulukaya, yeni programıyla Türkiye'den yeni başarı hikayeleri çıkmasını hedefliyor ve iki farklı kategori altında 6 girişimi ve 24 girişimci adayını karşılıksız bir şekilde destekleyeceğini açıklıyor.

Türkiye’nin her yerinden, her alanda girişim hayalleri olan kişiler Girişimci Adayı Destek Programı'na; Türkiye’de herhangi bir ticari ürün veya hizmeti pazara çıkartan, bu girişimi dünya pazarına taşıma hayali kuran 6 şirketi ise Startup Destek Programı'na davet ediliyor. 30 Nisan'a kadar sürecek başvurular neticesinde seçilen girişimci adayları ve girişimciler 1 yıllık mentor desteği, gelişim seminerleri, ABD ziyareti ve Boot Camp programları ile desteklenecek.

Eğer fikrinize ve girişiminize güveniyorsanız Chobani Food Incubator programına başvurabilir, hayallerinize ve girişimize hız verebilirsiniz. Her iki programın da tam burslu destek sağladığını ve yabancı dil şartı istemediğini de özellikle belirtmek isterim.

Hayırseverlik konusunda aktif bir girişimci olan Hamdi Ulukaya, geçen yıl şirketinin yüzde 10'unu çalışanlarına dağıtacağını açıklamıştı. Hamdi Ulukaya'nın 'Benim hikayemde Anadolu'yu bulursunuz' dediği girişimcilik hikayesini aşağıdaki konuşmada dinleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.