Türkiye İş Bankası'nın yeni Genel Müdürü H. Cahit Çınar olacak

2021 yılından bu yana İş Bankası Genel Müdürü olarak görev yapan Hakan Aran Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Gerekli izinlerin ardından H. Cahit Çınar, 1 Eylül 2026'da İş Bankası'nın yeni Genel Müdürü olarak görevine başlayacak.
Türkiye İş Bankası'nın yeni Genel Müdürü H. Cahit Çınar olacak

Türkiye İş Bankası Grubu üst yönetiminde görev değişikliklerine gidildi. 2021 yılından bu yana Türkiye İş Bankası Genel Müdürü olarak görev yapan Hakan Aran, Şişecam’ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Genel Müdür Yardımcısı H. Cahit Çınar’ın da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna gerekli bildirimlerin yapılması ve izinlerin alınmasını takiben 1 Eylül 2026 tarihi itibarıyla Türkiye İş Bankası Genel Müdürü olarak atanmasına karar verildi.

Hakan Aran'ın Türkiye İş Bankası Genel Müdürü olarak görev yaptığı dönem boyunca yeni nesil iştiraklerden girişimcilik ekosistemine, organizasyon ve hizmet modelinden şube yapısına, platform bankacılığından yapay zeka ve teknoloji altyapısına kadar birçok alandaki dönüşüm ve yatırımlarla Bankanın ikinci yüzyılına giriş sürecine liderlik ettiğini belirtelim. Hakan Aran yeni görevlendirmeyle birlikte; 90 yılı aşkın köklü bir geçmişi bulunan, günümüzde dört kıtada ve 13 ülkedeki üretimiyle küresel bir oyuncu haline gelen, ürünlerini 150’den fazla ülkede müşterilerle buluşturan Şişecam’ın bundan sonraki büyüme stratejisine liderlik yapacak.  Bu arada 2021 yılından bu yana Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olan Adnan Bali'nin, bu görevini sürdürmeye devam edeceğini belirtelim.

1 Eylül 2026 itibarıyla Türkiye İş Bankası Genel Müdürü görevini üstlenecek olan H. Cahit Çınar'ın ise 25 yılını yönetici olarak sürdürdüğü 35 yıllık bankacılık deneyimi içerisinde Türkiye’de ve uluslararası alanda bankacılık, sermaye piyasaları, proje finansmanı/ kurumsal/ticari/perakende krediler tahsis, kredi stratejisi, krediler izleme ve takip, iştirak yönetimi, hukuk, vergi, inşaat ve gayrimenkul yönetimi konularında Bankaya önemli katkılarda bulunduğu belirtiliyor.

2016 yılında atandığı İşbank AG Genel Müdürlüğü görevinde Bankanın dönüşümünde önemli bir rol üstlenen Çınar, Grubun daha stratejik ve odaklı büyüme hedefinin desteklenmesi amacıyla Trakya Yatırım Holding’in Genel Müdürü olarak da görev yaptı.

1967 yılında Ankara’da doğan H. Cahit Çınar, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 1989-1990 yılları arasında Münih Ludwig-Maximilians Üniversitesi’ne devam eden Çınar, 1991 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş. İktisadi Araştırmalar Bölümü’nde Uzman Yardımcısı olarak işe başladı ve 1992 yılında Teftiş Kurulu’nda Müfettiş Yardımcısı oldu. H. Cahit Çınar, 2001 yılında Müdür Yardımcısı olarak atandığı Ticari Krediler Tahsis Bölümü’nde sırasıyla Bölge Müdürü ve Bölüm Müdürü olarak görev yaptı. 2013 yılında Güneşli Kurumsal Şubesi Müdürü olan H. Cahit Çınar, 2016 yılında Almanya merkezli ve Avrupa’da faaliyet gösteren İşbank AG’de Genel Müdürlük görevini üstlendikten sonra 2018’de İş Bankası’nda Genel Müdür Yardımcılığına atandı. 2024-2025 yılları arasında Grup şirketlerinden Trakya Yatırım Holding A.Ş.’nin Genel Müdürü olarak görev yaptıktan sonra, 1 Mayıs 2025 tarihinde yeniden İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı oldu. 

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcılığı döneminde iştirakler, proje finansmanı/kurumsal/ticari/perakende krediler tahsis, kredi stratejisi, krediler izleme ve takip, hukuk, vergi, inşaat ve gayrimenkul yönetimi gibi alanların sorumluluğunu üstlenen H. Cahit Çınar; İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İş Enerji Yatırımları A.Ş., Is Energy Investments B.V. ve Maxi Digital GmbH’de Yönetim Kurulu Başkanlığı,Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş., Trakya Yatırım Holding A.Ş. ve Polat Enerji Yatırımları A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği,Mimas SolarPark KFT ve Moka United Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşu A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.