Blizzard efsane serinin yeni oyunu Diablo 4'ü duyurdu

Blizzard, her yıl düzenlediği etkinliği Blizzcon'un ilk oturumunda iki video ile serinin meraklılarına Diablo 4'ü müjdeledi.
Blizzard efsane serinin yeni oyunu Diablo 4'ü duyurdu

Oyun dünyasının efsaneleşen serilerinden Diablo'nun yeni oyunu sonunda duyuruldu. Blizzard, her yıl düzenlediği etkinliği BlizzCon'un ilk oturumunda iki video ile serinin meraklılarına Diablo 4'ü müjdeledi. Bir sinematik video ve bir adet de oynanış videosuyla sunulan Diablo'nun yeni oyununda, 3 oyuncu sınıfı bulunacak; Barbar (Barbarian), Büyücü (Sorceress) ve Druid.

Oynanış videosundan anlaşıldığı gibi izometrik oynanış şekli korunan oyunda düşman, mekan ve karakter tasarımlarında tam üç boyutlu şekilde tasarımlar yapılmış. Son dönemde birçok oyunun izometrikten third person görünüşüne geçtiğini düşündüğümüzde Diablo 4'te bu hataya düşülmemiş olması sevindirici. Oyuncuların daha karanlık isteklerine de yanıt veren şirket Diablo 4'ü gözle görülür şekilde karanlık ve korkutucu şekilde tasarlamış. Oyunun yeterince karanlık olmadığı eleştirisi Diablo 3'te pro oyuncular tarafından çokça dile getirilmişti.

BlizzCon'a katılan oyun sever ve gelişticilerin kısa bir demoyu oynamasına da izin verilmiş. Şimdilik oyunun çıkış tarihiyle ilgili bir bilgi paylaşılmazken Blizzard'ın yayın sürecini bilen genel oyuncu kitlesi, oyunun 2022 veya 2023 yılında yayınlanabileceği şeklinde yorumlarda bulunuyor. Genel kanı bu şekildeyken oynanış videosundan görüldüğü kadarıyla aslında oyunun oldukça ilerlediği ve oyunun daha erken çıkabileceği şeklinde yorumlar da yapılmış. 

Geçtiğimiz yıl yine BlizzCon'da Diablo Immortal isimli bir mobil oyun çıkaracağını duyuran Blizzard, etkinliğin soru cevap bölümünden başlayarak etkinlik katılımcıları tarafından ve online olarak etkinliği takip eden diğer oyuncular tarafından topa tutulmuştu. Diablo 4 ile özüne döneceğinin sinyallerini açıkça veren yapımcılar, çok özel bir toplulukları olduğunu ve bu topluluktan gelen tepkilere daha çok kulak vermesi gerektiğini kabul etmiş görünüyor. 

Diablo 4'ün yayınlanmasına henüz uzun bir süre var ama serinin meraklıları şimdiden heyecanlanmış durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.