iPhone 11 bildiğiniz gibi değil!

Merakla beklenen gün geldi ve Apple yeni telefonlarını tanıttı ama bir farkla
iPhone 11 bildiğiniz gibi değil!

Apple Eylül Etkinliği, Apple kullanıcılarının olduğu kadar, kullanıcısı olmayanın da merakla beklediği etkinliktir. Apple her zaman yeni telefonunu bir önceki ile karşılaştırarak detaylandırır ve "Şimdiye Kadarki En İyi iPhone'u" tanıtır. Bugün de canlı bloglama ile sizlere aktardık, Apple yeni telefonları iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max'i tanıttı.

iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max, 3. kamerası ile sosyal medyada hicivle yoğrulsa da bu etkinlikte oldukça dikkat çeken bir detay vardı. Roma rakamlarından vazgeçen Apple, ürün gamında ilgili ismi sahiplenen ürünü ilk defa tamamen değiştirdi. Daha detaylandırmak gerekirse yıllarca biz iPhone'un yeni numarasını ve yeni numara ile devam eden S serisini gördük. Her biri, bir önceki cihazın gelişmiş versiyonuydu. En kolay tabirle iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s diye devam eden seride Apple zaman zaman daha uygun modelli ürünleri de serilerine ekledi: örnek vermek gerekirse iPhone 5c ve geçtiğimiz yıl iPhone Xs serisi ile gelen iPhone Xr. Ama hiçbir zaman bu modeller ana ürün sayısını sahiplenmedi.

Bugünse bambaşka bir ürün serisi ile Apple karşımızda. Normalde iPhone Xs'in devamı olarak iPhone 11'i bekleyen kullanıcılar, iPhone Xr'ın devam nesliyle karşı karşıyalar. Kullanıcılardaki yeni ürün gamı algısını değiştirmek isteyen Apple'ın bu yönde şüphesiz ki itici gücü düşen iPhone satışları. Bunca yıldır yarattığı bilinçle birlikte kullanıcılar, iPhone Xr'ın yeni modelini değil iPhone Xs'in yeni modelini iPhone 11 olarak bekliyorlardı ama iPhone 11 artık Apple'ın daha uygun fiyatla sunduğu telefonların serisi.

iPhone 11 Pro

Kullanıcıların tüm donanımları kullanmadığından mıdır bilinmez ama Apple beklenen seriyi Pro'ya taşımış durumda. Bu seride fiyat politikasında değişiklik yapmayan Apple sadece isim serisini değiştirmiş görünüyor. iPhone Xs 999 dolardan satışa sunulmuştu, iPhone 11 olarak beklenen fakat ismi değişen iPhone 11 Pro da 999 dolardan satışa sunuldu.

iPhone Xr'da ise durum biraz daha farklı Apple fiyat indirimine gitmiş görünüyor. iPhone Xr'ı geçtiğimiz yıl 749 dolardan pazara sunan Apple bu sene iPhone Xr'ın yeni versiyonunu 699 dolardan satışa sundu. iPhone Xr ile karşılaştırdığımızda iki kamera ve A13 Bionic çip iPhone 11'da farklıların başında geliyor. Bu arada belirtelim yeni modellerin çıkması ile birlikte iPhone Xr'ın fiyatı da 749 dolardan 599 dolar düştü.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.