iPhone XS modelinin teknik özellikleri ve fiyatı açıklandı

iPhone XS modelinin teknik özellikleri ve fiyatı açıklandı

Apple’ın bu akşam düzenlenen ve canlı bloglamayla aktardığımız etkinlikte iPhone XS modelinin özellikleri ve fiyatı açıklandı. Apple, iPhone XS'in haricinde yeni iPhone XS Max ve iPhone XR’ı de tanıttı. Paslanmaz çelikten üretilen iPhone XS, yeni bir renk seçeneğine de kavuştu.

Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla canlı olarak aktardığımız etkinliğin başta iPhone XR, iPhone XS ve iPhone XS Max olmak üzere Apple önemli yenilikler aktarıldı. Etkinlik yayınımızdaki tüm haberlere ulaşmak için Apple 2018 bağlantısını izleyin.

iPhone XS renk seçenekleri

Altın, gümüş ve uzay grisi olmak üzere 3 farklı renk seçeneği ile gelecek olan iPhone XS, sahip olduğu IP68 sertifikası sayesinde suya ve toza karşı dayanıklı durumda.

iPhone XS teknik özellikleri

Geçtiğimiz yıl karşımıza çıkan iPhone X modelinin yeni özellikler kazanmış bir versiyonu olarak karşımıza çıkan iPhone XS, tıpkı iPhone X modeli gibi 5,8 inçlik bir ekran ile karşımıza çıkıyor. Dolby Vision ve HDR10 desteğine sahip olan Super Retina ekrana sahip olan iPhone Xs, 3D Touch desteğine de sahip.

Gelişmiş hoparlörlere sahip olan iPhone XS, başarılı bir çift hoparlör deneyimi sunuyor. Daha hızlı bir Face ID deneyimi sunacak olan iPhone Xs, parmak izi sensörüne ise sahip değil. Gücünü A12 Bionic işlemcisinden alan iPhone Xs'in en önemli özelliği ise endüstride kullanılan ilk 7 nn işlemciyi kullanacak olması.

A12 Bionic saniyede 5 milyar işlem gerçekleştirebiliyor. Karşılaştırmak gerekirse bir önceki işlemci olan A11 Bionic saniyede 600 milyon işlem gerçekleştirebiliyordu.

iPhone XS kamera özellikleri

iPhone X gibi çift kamerayla gelen iPhone Xs, portre modu ve özel filtreleri de destekliyor. 12 megapiksel geniş açılı kamera ve 12 megapiksel telefoto kameraya sahip iPhone Xs, geniş açı için ƒ/1.8 diyafram ve telefoto için ƒ/2.4 diyafram açıklığı sunuyor. Her iki kamera da OIS desteğine sahip.

7 megapiksellik bir ön kamera tercih eden iPhone Xs, ƒ/2.2 diyafram açıklığına sahip. Smart HDR özelliğine de sahip olacak olan iPhone Xs, hareket eden görsellere özel olarak 4 farklı fotoğrafı aynı anda çekerek fotoğrafta oluşabilecek sorunlara engel olacak ve 4 fotoğrafı birleştirerek başarılı bir kamera deneyimi sunacak.

iPhone XS pil özellikleri

iPhone Xs modeli geçtiğimiz yıl tanıtılan iPhone X'e oranla 30 dakika daha uzun bir pil ömrü sunacak. Bir diğer bir yenilik ise iPhone Xs'in çift sim desteğine sahip olması. iPhone Xs'in çift sim desteğine sahip olan ilk iPhone modeli konumunda olduğunu da ekleyelim. Çift sim desteği için eSIM teknolojisi kullanılacak.

iPhone XS depolama seçenekleri

Yukarıda da belirttiğimiz üzere 3 renk seçeneği ile sunulan iPhone Xs, 64 GB, 256 ve 512 GB olmak üzere 3 ayrı dahili depolama seçeneklerine sahip.

iPhone XS Fiyatı

3 farklı depolama seçeneği sunan iPhone XS, 999 dolardan başlayan fiyat etiketleri ile satışa sunulacak. 14 Eylül tarihinde satışa sunulacak olan iPhone XS'in gönderimlerine ise 21 Eylül itibariyle başlanacak. Türkiye fiyatı ve satış tarihi ise henüz açıklanmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.