iPhone XR modelinin teknik özellikleri ve fiyatı açıklandı

Apple’ın bu akşam düzenlenen ve canlı bloglamayla aktardığımız Özel Etkinliği'nde iPhone XR modelinin teknik özellikleri ve fiyatı açıklandı. Yeni iPhone XS ailesinin uygun fiyatlı modeli olacak olan iPhone XR'ın haricinde iPhone XS ve iPhone XS Max modelleri de tanıtıldı.
iPhone XR modelinin teknik özellikleri ve fiyatı açıklandı

Apple’ın bu akşam düzenlenen ve canlı bloglamayla aktardığımız Özel Etkinliği'nde iPhone XR modelinin teknik özellikleri ve fiyatı açıklandı. Düzenlenen etkinlikte yeni iPhone XS ailesinin uygun fiyatlı modeli olacak olan iPhone XR'ın haricinde iPhone XS ve iPhone XS Max modelleri de tanıtıldı.

Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla canlı olarak aktardığımız etkinliğin başta iPhone XR, iPhone XS ve iPhone XS Max olmak üzere Apple önemli yenilikler aktarıldı. Etkinlik yayınımızdaki tüm haberlere ulaşmak için Apple 2018 bağlantısını izleyin.

Uygun fiyatlı bir model olmasına rağmen tasarım anlamında iPhone Xs ailesinin diğer üyelerinde oldukça benzeyen iPhone Xr, çerçevesiz ve çentikli bir tasarıma sahip. Diğer modellerden farklı olarak LCD panel kullanan iPhone Xr'ın ekran büyüklüğü ise 6,1 inç. Uygun fiyatlı bir model olmasına rağmen Face ID desteğine sahip olan Xr, parmak izi sensörü ve Home Pod'a sahip değil.

iPhone XR'ın kamera özellikleri

Uygun fiyatlı bir model olması nedeniyle iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerinden farklı olarak tek kamera kullanan iPhone XR, 12 megapiksellik geniş açı kamera kullanıyor.

Optik görsel stabilizasyon özelliğiyle dikkat çeken kamera, XS için tanıtılan bokeh moduna da sahip. Aynı zamanda Smart HDR özelliğine de sahip olan kameranın, gerçek derinlik özelliği de bulunuyor.

iPhone XR'ın renk seçenekleri

Sarı, mavi, siyah, beyaz, kırmızı ve mercan renk seçenekleriyle sunulan iPhone Xr, 64 GB,18 GB ve 256 GB olmak üzere üç ayrı dahili depolama seçeneklerine sahip.

iPhone XR'ın Fiyatı

Cihaz 749 dolardan başlayan fiyatlarla 19 Ekim’den itibaren ön satışa çıkıyor. 26 Ekim’de ABD’de satışa çıkacak cihazın Türkiye fiyatları henüz açıklanmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.