iPhone satışlarından beklediğini bulamayan Apple, yılın 2. çeyreğinde 58 milyar dolar gelir elde etti

Apple'ın bugün paylaştığı 2. çeyrek finansal sonuçlarına göre iPhone satışlarındaki düşüş devam ediyor.
iPhone satışlarından beklediğini bulamayan Apple, yılın 2. çeyreğinde 58 milyar dolar gelir elde etti

Apple'ın 15 yıl sonra ilk defa gelir beklentisini düşürdüğünü sizlere geçtiğimiz Ocak ayında aktarmıştık. Bu durumun ana sebebi olarak ise iPhone satışlarındaki düşüş gösterilmişti. Apple'ın bugün paylaştığı 2. çeyrek finansal sonuçlarına göre iPhone satışlarındaki düşüş devam ediyor.

58 milyar dolar gelir elde etti

Paylaşılan bilgilere göre Apple, ikinci çeyrekte 58 milyar dolar gelir elde etti. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde Apple'ın 61,1 milyar dolar gelir elde ettiğini de ekleyelim. Kısacası özellikle iPhone satışlarında yaşanan düşüş genel anlamda Apple'ın elde ettiği gelirin düşmesine de neden oldu.

yılın ikinci çeyreğinde iPhone satışlarından 31,1 milyar dolar gelir elde eden Apple, geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise iPhone satışlarından 37,6 milyar dolar gelir elde etmişti. iPhone satışları düşüş yaşasa da Apple'ın bir diğer önemli gücü olan servisler kısmının gelirlerinde ise önemli bir artış olmuş durumda. iPhone satışlarında düşüş yaşansa da Apple'ın açıkladığı verilere göre iPad satışlarında ise önemli artış yaşandı.

Paylaşılan bilgilere göre son 6 yılın en yüksek iPad satış rakamlarına ulaşan Apple, bu başarıyı ise yeni iPad Pro modellerine bağlıyor. 2019'un 2. çeyreğinde servislerden 11,5 milyar dolar gelir elde eden Apple, geçtiğimiz yılın 2. çeyreğinde ise servislerden 9,9 milyar dolar gelir elde etmişti.

Goldman Sachs analisti Rod Hall'e göre iPhone satışlarındaki düşüş gelecekte de devam edecek. Rod Hall tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple'ın gelecekteki büyümesi iPhone haricindeki gelir kalemlerinden gelecek. iPhone satışlarındaki düşüşün Apple tarafından oldukça ciddiye alındığını ve şirket tarafından alternatif gelir kaynakları üretildiğini de hatırlatalım.

Geçtiğimiz Mart ayında tanıtılan Apple TV Plus, Apple Arcade, Apple Card ve Apple News Plus gibi servisler ise söz konusu alternatif gelir kaynaklarının başında yer alıyor. iPhone satışlarında yaşanan düşüş kolay kolay durmayacak gibi görünüyor. Gelecekte Apple'ın gelir kaynaklarında ne gibi değişiklikler olacağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.