Robinhood, 323 milyon dolar yatırım aldı

DST Global liderliğinde Ribbit Capital, Sequoia, Thrive Capital ve NEA'nın da katılım gösterdiği E serisi yatırım turunda Robinhood'un toplam değerlemesi 7.6 milyar dolara ulaştı. 
Robinhood, 323 milyon dolar yatırım aldı

Robinhood, E serisi yatırım turunda 323 milyon dolar yatırım aldı. DST Global liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Ribbit Capital ve Sequoia katılım gösterdi.

Hatırlarsanız daha önce girişimin 200 milyon dolarlık yeni yatırım turuna hazırlandığını aktarmıştık. Şirketin E serisinde aldığı bu yatırım, Robinhood'u beklentilerin üzerinde bir değerlemeye taşıdı. Thrive Capital ve NEA'nın da katılım gösterdiği bu son yatırım turunda Robinhood'un toplam değerlemesi 7.6 milyar dolara ulaştı. 

Bir Robinhood temsilcisi yaptığı açıklamada alınan yatırımı, finans sektörünü demokratikleştirmeye misyonunu devam ettirmek için kullanacaklarını belirtti. 

Ocak 2018'den bu yana kripto borsası olarak hizmet veren girişim, şimdiye kadar ETC dahil omak üzere birçok farklı kripto para birimine platformunda yer verdi. Aynı şekilde Robinhood'un kullanıcılara daha iyi hizmet vermek için özellik bakımından kendini güncellemeyi sürdürdüğünü de belirtelim. Robinhood, geçtiğimiz Mayıs ayında New York'ta bitcoin ve ethereum dahil olmak üzere 7 dijital varlık için kripto para birimini işleme açmıştı.

Şirket, Ağustos 2018'de Ethereum Classic'i Coinbase'ten bir gün önce işleme koyarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Robinhood şu anda ABD'nin 20 eyaletinde bitcoin, ethereum, bitcoin cash, ethereum classic, litecoin ve dogecoin işlemlerini kullanıcılarına sunuyor. 

Bu arada Robinhood'un yaklaşık bir yıl önce halka arz sürecini başlattığını hatırlatalım. Komisyonsuz alım satımlarla popülerlik kazanan platform, nakit yönetim hizmeti vermeyi de planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.