Değerlemesi 5,6 milyar dolar olan Robinhood, halka arz öncesi yeni CFO'sunu arıyor

Aldığı son yatırımla değerlemesini 5,6 milyar dolara çıkaran, komisyonsuz hisse senedi alım-satım işlemleri yapan Robinhood, TechCrunch Disrupt SF 2018'de sahne alan girişimlerden biri oldu. 
Değerlemesi 5,6 milyar dolar olan Robinhood, halka arz öncesi yeni CFO'sunu arıyor

Aldığı son yatırımla değerlemesini 5,6 milyar dolara çıkaran, komisyonsuz hisse senedi alım-satım işlemleri yapan Robinhood, TechCrunch Disrupt SF 2018'de sahne alan girişimlerden biri oldu. Robinhood CEO'su Baiju Bhatt, şirketin yakında halka arz edileceğinin bilgisini de TechCrunch Disrupt'ta verdi.

Sadece bir buçuk yıl önce, birçok kişinin radarına girmekten uzakta olan Robinhood, D Serisi yatırım turunda aldığı 363 milyon dolarla bir anda dengeleri alt üst etmişti. Fakat ondan önceki değişim, Robinhood'un 2017'nin Nisan ayında C Serisi yatırım turunda 110 milyon dolarla başlamıştı. Bu yatırımlar da Robinhood'un ilk güçlü çıkışını yapabilmesi için sağlam zeminler hazırladı.

Robinhood CEO'su Baiju Bhatt, TechCrunch Disrupt SF 2018'de şirketinin bir halka arz için yolda olduğunu ve mali işler için bir CFO aramaya başladığını açıkladı. Ayrıca şirketin, daha sıkı bir şekilde tutulduğundan emin olmak için SEC, FINRA ve güvenlik ekibi tarafından sürekli olarak denetlendiğini belirtti. Robinhood bu halka arz ile potansiyel yatırımcıları, kripto para biriminde fiyatların düşüşte olmasına rağmen, insanların Coinbase gibi rakiplerinden daha ucuza ticaret yapmalarına olanak tanıdığını, güçlü bir kullanıcı edinme politikaları olduğuna ikna etmek zorunda kalacak.

Robinhood, hisse senedi alım satımının ortak ama pahalı davranışını daha geniş bir kitleye daha ucuz ve daha erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz yıl, yaklaşık 2 milyon kullanıcıya sahip olan Robinhood’un şu anda 5 milyon kullanıcıya sahip olduğunu da belirtelim. Ayrıca girişimin, prestijli yatırımcılarından bugüne kadar toplamda 539 milyon dolar kazandığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.