Elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme imkanı sunan girişim: EnCazip

Elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme konusunda hizmet veren online bir servis olan EnCazip, platformunda 21 farklı elektrik tedarikçisi bulunduruyor.
Elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme imkanı sunan girişim: EnCazip

Elektrik tarifeleri karşılaştırma ve tedarikçi değiştirme konusunda hizmet veren online bir servis olan EnCazip, Çağada Eroğlu Kırım ve Onur Orakçıoğlu tarafından 2013 yılında kuruldu. EnCazip girişiminin detaylarına geçmeden önce tedarikçi değiştirme sektöründeki en büyük sıkıntı olan ıslak imzadan bahsedelim.

Platformu kullanmak isteyen tüketiciler EnCazip’e bilgilerini giriyor, sözleşme oluşturuluyor ve bu sözleşme imzalanmak üzere tüketiciye gönderiliyordu. Islak imza zorunluluğu nedeniyle sözleşmeler kurye ile kapıda imzalanıyordu bu durum ise tüketicilerim tedarikçi değiştirmelerini zorlaştırıyordu.

EnCazip kurucu ortağı Çağada Eroğlu Kırım

Oyunun diğer tarafındaki tedarikçiler ise yüklü evrak operasyonu yüzünden tüketiciye daha düşük tasarruf sağlayabiliyordu. EnCazip’in paylaştığı bilgilere göre ortalama ayda 15 bin başvuru alınıyordu fakat ıslak imza zorunluluğu nedeniyle bunlardan imzalı geri dönenlerin sayısı ortalama 750'ydi olduğu günler oldu.

2019 yılında yapılan bir mevzuat değişikliği ile birlikte mesafeli sözleşmelerle tedarikçi değişikliği artık mümkün hale geldi. Kısacası tedarikçi değiştirme sektörünün en büyük engeli de ortadan kalkmış oldu. Tüketiciler EnCazip’te farklı elektrik tedarikçilerinin tarifelerini anında karşılaştırabilirken, bir yılda edecekleri toplam tasarruf tutarlarını da görebiliyorlar.

Tarife seçiminin ardından da internet üzerinden kurulan mesafeli sözleşmelerle herhangi bir evrak ya da ıslak imzalı doküman gereksinimi olmadan tedarikçi şirketlerini değiştirebiliyor. EnCazip’te herhangi bir şekilde reklam veya sponsorlu tarifelerin yer almadığını da ekleyelim.

2 milyonu aşkın tarife karşılaştırıldı

Platformunda 21 farklı elektrik tedarikçisi bulunduran EnCazip'te bugüne kadar 2 milyonu aşkın tarife karşılaştırması yapıldı. Hem ülkemizde hem de yurt dışında rakiplere sahip olan EnCazip'te, Londra merkezli uSwitch ve İspanya’da başarılı olan kelisto.es modellerini uygulayarak tüketicilere daha da iyi hizmet vermeyi hedefliyor.

Rakibi konumunda olan uSwitch’in kurucusu George Milford Havem’in sahibi olduğu holding şirketi Londra merkezli Vivamet LTD’den ilk tur yatırımını alan EnCazip, 2019 yılının Mart ayında ise ikinci tur yatırımını aldı. Tüketicilerden herhangi bir bedel talep etmeyen girişim, tedarikçi şirketlerden komisyon alıyor. 2020 yılında 1,5 milyon tüketicinin tedarikçi değiştirmesine aracılık etmeyi hedefleyen EnCazip, ilerleyen dönemlerde başka alanlarda hizmet vermeyi de planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.