RelayThat: Kurumsal kimlik odağında tasarım aracı

Relay That, tasarım araçları girişimlerinin kör noktasını, avantaja çeviriyor
RelayThat: Kurumsal kimlik odağında tasarım aracı

Kurumsal kimlik odağında bir hazır şablon tasarım aracı olan RelayThat, şimdiye kadar Canva'da görüdüğümüz yaklaşımı bir adım ileri taşıyor. Tarayıcı üzerinde çalışan RelayThat'a giriş yaptıktan sonra ürün hakkında detaylı bir tanıtım videosuyla karşılaşıyorsunuz. 

Fitness'dan eğitime, sağlıktan inşaata, kriptopara biriminden mobil uygulamalara kadar bir çok farklı alanda hizmet veren kullanıcı için seçenekler mevcut. Aynı şekilde girişim, yatırım ajans ve küçük işletmeler için de seçenekler sunulması dikkate değer. Bana göre sunulan kategoriler arasında kişisel marka ve parti organziatörü ilgi çekici olarak öne çıkıyor.

Bu arada sunulan seçenekler dışında eğer sade bir tasarım üzerinde ilerlemek istiyorsanız, Blank White ve Blank Dark seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Ben ürünü denemek adına şablon olarak birçok işletmenin tercih edebileceği Enterprise'ı seçtim. 

RelayThat'in sunduğu çalışma paneli Canva'ya oldukça benziyor. Dolayısıyla halihazırda Canva'daki tasarımlardan faydalananlar, RelayThat'i kolayca kullanabilir. RelayThat, Canva'dan farklı olarak tek bir şablonun sayısız formatına tek tıkla erişebilmenizi sağlıyor.

Bu anlamda tasarım ve şablon bakımından Canva zengin olabilir ancak RelayThat, marka kimliğine uygun bir görsel strateji üzerinden tasarım anlamında ciddi bir çeşitlilik sunuyor. 

RelayThat'i kullanırken ilk olarak görseli ne amaçla tasarladığınızı belirlemeniz gerektiğini belirtelim. Sosyal medya, Reklamlar ve Basılı Ürün kategorileri arasında seçim yaptıktan sonra bu kategorinin alt kırılımlarına kolayca erişebiliyorsunuz. Örneğin sosyal medya kategorisini seçtikten sonra tasarımızın Instagram Hikayelerden Reddit Kapak fotoğrafına, YouTube Tumbnail'den Pineterst Pin'ine kadar uyarlanmış versiyonlarına tek tıkla erişmeniz mümkün. 

Üstelik tasarımın renk paletinden memnun kalmadığınız takdirde renkleri teker teker değiştirmek yerine yeni renk paletlerini test edebiliyorsunuz.

2 milyondan fazla ücretsiz stok görsel sunan RelayThat, platformunda 100 binden fazla ücretsiz ikona da yer veriyor. 

Editor başlığı altından görselde kullanılan fotoğrafa filtreler uygulayabilirken, Button seçeneğinde hazır düğme seçeneklerini görüntüleyebiliyorsunuz. 

Tasarımda yer almasını istemediğiniz ikonları, metinleri ve bileşenleri ise sağ tarafta yer panel üzerinden tek bir tıkla kaldırabileceğinizi söyleyelim. Bunun yanı sıra tasarıma yeni bir font eklemek isterseniz Font Pair başlığı altında tasarımınızla uyumlu font çeşitleri arasından seçim yapabiliyorsunuz. 

RelayThat'i belli bir sınırlama ile ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Ancak belli bir limite takılmadan düzenli olarak kullanmak isterseniz, kullanıcı başına aylık 25 dolar ile 5 farklı kurumsal kimlik çalışması ve 1 ekip arkadaşına erişim verme özelliklerine kavuşabiliyorsunuz. 

Açıkçası RelayThat'in bir çok hazır şablon uygulamasından daha verimli bir ürün ile karşımıza çıktığını söyleyebiliriz. RelayThat sayesinde işletmeler belirleyecekleri görsel kimliği değiştirmeden neredeyse sınırsız bir şablon çeşidiyle birçok farklı mecrada iletişimi sürdürebilir. Bu da bizlere Relay That'in tasarım araçları girişimlerinin kör noktasını, avantaja çevirdiğini gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.