Facebook Dating, yeni Platonik Aşk özelliğiyle 14 ülkede daha yayına alınacak

Yıl sonuna kadar ABD'de herkese açılması beklenen uygulama, Secret Crush özelliğiyle sadece yeni kişilerle tanışmak için değil arkadaşlar arasında da kullanılabilecek.
Facebook Dating, yeni Platonik Aşk özelliğiyle 14 ülkede daha yayına alınacak

Facebook, yeni Dating özelliğinin gizlilik odaklı olmasını hedefliyor. Kullanıcıların ailesi ve arkadaşlarının Dating profilini görüntülemesinin önüne geçen şirket, aynı zamanda arkadaş çevrenizdeki platonik aşkınıza ilan-ı aşk etmenizi sağlıyor. Eğer duygularınız karşılıklıysa, ilan-aşk ettiğiniz kişi bunu görebiliyor. 

Dün gerçekleştirdiği F8 konferasında Dating özelliğini 14 ülkede daha yayına aldığını duyuran Facebook, özelliği toplamda 19 ülkede aktif hale getirdi. Yıl sonuna kadar ABD'de herkese açılması beklenen uygulama, Secret Crush özelliğiyle sadece yeni kişilerle tanışmak için değil arkadaşlar arasında da kullanılabilecek.

Beğendiğiniz ancak fiziksel dünyada bunu dile getiremediğiniz 9 arkadaşınızı seçerek onları "Secret Crush" listesine dahil edebilirsiniz. Böylece o kişiler Facebook Dating özelliğini açtığında bazı arkadaşlarının kendilerinden platonik olarak hoşlandığını belirten bir bildirim alacak. Ancak bu kişilerin kimler olduğu tam olarak bilinmeyecek. Öte yandan eğer hoşlandığınız kişi sizi "secret crush" listesine dahil ederse ikinize de bildirim gelecek ve Messenger üzerinden sohbet edebileceksiniz. 

Facebook Dating ürün müdürü Charmaine Hung konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: 

2 bin tane Facebook arkadaşım var. Bu 2 bin kişinin tamamı en yakın arkaşım değil ve bunlardan birinin benim için gerçekten iyi bir seçim olma şansı var. Onlara güveniyorum, onları takdir ediyorum ve uyumlu olduğumuzu biliyorum. Eğer bunu gerçek hayatta yapacak olsaydınız, burada eksik olan tek şey, hem reddetme korkusu olmadan hem de sadece arkadaş olmaktan daha fazlasıyla ilgilenip ilgilenmediğimizi bilmek olurdu.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında gerçekleşen F8 konferansında duyurulan Dating özelliği sayesinde kullanıcılar Etkinlik ve Gruplar içinde potansiyel kısmetlerini bulabiliyor. Hoşlandıkları kişinin profillerindeki bir detay özelinde özel mesaj gönderebilen kullanıcılar, kendilerine gelen mesajları da özel Dating gelen kutusundan okuyabiliyor. 

Özellik şu anda Filipinler, Vietnam, Singapur, Malezya, Laos, Brezilya, Peru, Şili, Bolivya, Ekvador, Paraguay, Uruguay, Guyana ve Suriname'deki kullanıcılara açıldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.