Glovo, 169 milyon dolarlık Seri D yatırımı aldı

Türkiye'de de faaliyet gösteren İspanya merkezli teslimat uygulaması Glovo, Seri D turunda 169 milyon dolar yatırım alarak bugüne kadar 322 milyon doları aşan yatırım toplamayı başardı.
Glovo, 169 milyon dolarlık Seri D yatırımı aldı

İspanya merkezli teslimat uygulaması Glovo, 169 milyon dolarlık Seri D yatırımı aldı. Lakestar'ın önderliğinde gerçekleşen yatırım turunda, pizza restoranları zinciri Papa John’s’un da sahibi olan Drake Enterprises başı
çekerken, Avrupalı risk sermayesi şirketi Idinvest Partners ve teknoloji firmalarının büyümesini
destekleyen Korelya Capital gibi yeni yatırımcılar da yer aldı.

Glovo bugüne kadar aldığı yatırım miktarını ise 322 milyon dolara çıkardı. Glovo daha henüz 10 ay önce 134 milyon dolarlık Seri C yatırımını kapatmıştı. O turda Glovo Seaya Ventures, Cathay Innovation ve Rakuten Capital'dan yatırım almıştı. 2015 yılının Ocak ayında kurulan Glovo, bugün 5.5 milyon üyeye sahip. Toplamda 21 farklı ülkede 124 farklı şehirde operasyonlarını sürdüren Glovo, yemekten market alışverişine kadar pek çok ihtiyacı müşterilerine ulaştırma konusunda aracılık ediyor.

Ülkemizde de faaliyet gösteren Glovo ilk olarak İstanbul'da operasyona başlamış, daha sonra ise İzmir ve Ankara'da hizmet vermeye başlamıştı. Sizlerin de hatırlayacağı üzere Glovo'yu Yemeksepeti'nin hizmetiyle karşılaştırmıştık. Glovo'nun gelen yatırımlarla birlikte ülkemizde de faaliyet alanını geliştireceği kesin. Bununla birlikte bir de pazarda artan rekabet dikkat çekiyor.

Türkiye pazarında rekabet kızışıyor

Glovo özellikle market ve yemek teslimatı alanında önemli rakiplere sahip. Market alışverişi konusunda Getir ve Getir'in son olarak açtığı hizmeti GetirYemek bu alanda Glovo'nun rakibi. Ayrıca Yemeksepeti'nin de yeni hizmete açtığı Banabi, Glovo'nun diğer rakibi. Bir anda büyük rekabete şahitlik eden ve aniden kızışan Türkiye pazarında Banabi, GetirYemek ve Glovo'nun ciddi bir mücadele vereceği kesin.

Gelen yatırımla birlikte yeni pazarlara yelken açacak ve var olduğu ülkelerde operasyonlarını güçlendirecek Glovo'nun bir diğer planı ise önümüzdeki 18 ay içerisinde 300 mühendis işe almak. Bu da Glovo'nun teknolojiye ve altyapıya ciddi yatırımlar yapacağını gözler önüne seriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.